27
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Uyuşturucu tacirlerine darbe

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Büyükçekmece'de bir uyuşturucu imalathanesine baskın düzenledi. Operasyonda, 1 milyon 234 bin adet Captagon hap ve uyuşturucu yapımında kullanılan malzeme ele geçirilirken, 4 kişi gözaltına alındı.

Bir istihbaratı değerlendiren İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Büyükçekmece Kıraç Beldesi'nde bulunan bir işyerinde, yüklü miktarda uyuşturucu madde imalatına başlandığı bilgisine ulaştı.

Arama izninin alınmasının ardından ekipler, işyerine baskın düzenledi. Birinci katına marangozhane süsü verilen işyerine düzenlenen baskında, 534 bin tanesi hazır, 700 bin tanesi de basım aşamasında olmak üzere taplam 1 milyon 234 bin adet Captagon hap ele geçirildi. Bunun, Türkiye'de bir defada ele geçirilen en fazla miktar olduğu belirtildi.

Aramalarda ayrıca, içerisinde Captagon yapımında kullanılan maddelerin bulunduğu 1 adet kurutma makinesi, 1 adet paketleme makinesi, 1 adet öğütme makinesi, 1 adet Captagon hap baskı makinesi, hap yapımında kullanılan çok miktarda kimyasal madde ve 2 adet otomobil bulundu.

Jandarma ekipleri, baskın sırasında uyuşturucu imalatı yaptığı ileri sürülen Şükrü Ç, Halit Y, Erol K. ve Ömer Ö. adlı şahısları gözaltına aldı. Şüphelilerden Şükrü Ç.'nin adına kayıtlı olan otomobilde yapılan aramada 700 adet, Halit Y. isimli şahsa ait araçta ise bin 500 adet Captagon hap buldu.

İmal edilen hapların bir kısmının Suriye'de, bir kısmının ise yurtiçinde pazarlanacağı kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 21:14:22
Güncelleme :27 Mart 2006 Pazartesi 16:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?