19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Vahşetin arkasındaki korkunç gerçek

Zonguldak Valisi Erdal Ata, 5 bin YTL fidye için kaçırıldığı iddia edilen ve evlerinin yakınlarında kafası kesilmiş olarak bulunan 3 yaşındaki kızın ölümüne annesinin de karıştığının kesinleştiğini söyledi.

Zonguldak'ın Kozlu beldesi Kılıç Mahallesi'ndeki evlerinde salı günü akşam saatlerinde uyurken kaçırılan ve evin yaklaşık 200 metre ilerisinde boğazı kesilmiş olarak bulunan 3 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç'ın katil veya katillerinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Emniyet güçleri, parmak izlerini ve bırakılan "Saat 24.00'e kadar 5 bin YTL getirmezsen kızının ölüsünü çöpten alırsın" notundaki el yazısını inceliyor. Zonguldak Valisi Erdal Ata, yaptığı açıklamada, olayla ilgili 6 kişinin soruşturulduğunu belirtti.

Olayda küçük kızın annesi Ferdane Cinkılıç'ın olduğunun kesinleştiğini ifade eden Vali Ata, suç ortaklarının belirlenmeye çalışıldığını söyledi. Evde bulunan fidye notu, cam kırıkları ile cesedin bulunduğu çuvalın incelenmek üzere Ankara'ya gönderildiğini açıklayan Ata, "Olayın içinde annesinin olduğu kesin. Asıl şüpheli annesi ve bir başka şahıs. Babasının da ifadesine başvuruluyor. Olay yerinde ele geçirilen bulgular Ankara'ya gönderildi. Fidye notundaki yazı karakteri ile zanlıların yazı karakteri karşılaştırılacak. Bugün yarın sonuç gelir. Emniyetin şüphelendiği konular var. Savcılıktan ek süre istendi. Bazı noktaların gizli kalması gerekiyor. Ortaya atılan bazı senaryolar var. Ancak kesin olmayan konularda konuşmak doğru değil" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 19:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?