22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Van'da Eylem Tim'i tutuklandı

Güvenlik güçlerine yönelik eylem hazırlığı içindeyken yakalan PKK'nın eylem timi, mahmeke tarafından tutuklandı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu, terör örgütü adına güvenlik güçlerine yönelik eylem hazırlığı içinde olduğu sırada yakalanarak gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgilere göre, 11 Eylül günü güvenlik kuvvetlerine yönelik eylem yapmak üzere şehir merkezine gelirken, yakalanan PKK/KONGRA-GEL terör örgütü üyesi D.A. ve E.Ö. ile bunlarla bağlantılı olduğu gerekçesiyle daha sonra gözaltına alınan 2 kişi bugün adli mercilere sevk edildi.

3 gündür Van İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde süren sorgularının ardından sabah saatlerinde büyük bir gizlilik içinde alınan yoğun güvenlik önlemleri altında Van Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünde geçirilen şahıslar, daha sonra Adalet Sarayı'na getirildi.

Nöbetçi Savcı tarafından yaklaşık 5 saat sorgulanan 4 kişi tutuklanma talebiyle Nöbetçi Van Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Burada da yaklaşık 2 saat yargılanan sanıklardan terör örgütü mensubu olduğu belirtilen D.A. ve E.Ö. tutuklanarak Van F Tipi Cezaevi'ne gönderilirken, sanıklarla bağlantıları olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan diğer 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Erciş Polis Kontrol Noktası'nda durdurulan 06 BD 456 plakalı otomobil içerisinde yapılan kontrollerde terör örgütü mensubu oldukları tespit edilen D.A. ve E.Ö. isimli kişiler yakalanarak gözaltına alınmıştı.

İl merkezinde güvenlik kuvvetlerine yönelik eylem yapmak üzere geldikleri belirtilen şahısların üzerinde 1 adet Rus yapımı savunma tipi el bombası bulunurken, araç içerisinde yapılan aramada ise gizlenmiş vaziyette; 1 adet Baretta marka tabanca ve şarjörü, söz konusu tabancaya takılı vaziyette 1 adet susturucu, 8 adet dolu fişek, 1 adet Rus yapımı savunma tipi el bombası bulunarak el konulmuştu. Soruşturmayı genişleten polis ekipleri yakalanan şahıslarla irtibatlı olduğu tespit edilen 2 kişi daha yakalanarak gözaltına alınmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 19:08:14
Güncelleme :15 Eylül 2007 Cumartesi 19:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?