28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Van'daki bombalı saldırıyı PKK üstlendi

Van'da 9 Mart'ta düzenlenen ve üç kişinin ölümüyle sonuçlanan intihar saldırısını PKK üstlendi. Örgüt, canlı bombanın kimliğini de açıkladı.

Terör örgütü PKK, Van'daki intihar saldırısının, 'Dengtav' kod adlı Devrim Solduk tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

Devrim Solduk'un, 1977 Siverek doğumlu olduğu ve 2000 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'ni üçüncü sınıftan terk ederek örgüte katıldığı belirtildi.

İntihar saldırısını gerçekleştiren canlı bomba Devrim Solduk
Van'da geçtiğimiz perşembe günü belediyeye ait trafik aracına canlı bomba tarafından intihar saldırısı düzenlemiş, olayda canlı bombayla birlikte 3 kişi ölürken, 19 kişi yaralanmıştı.

Olayın ardından açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Batman ve Van'da meydana gelen terör olaylarıyla ilgili olarak, Emniyet Teşkilatı'nın şehitlerin kanını yerde bırakmayacağını söylemişti.

Terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik istihbari ve operasyonel çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Çalışkan, faillerin en kısa zamanda adalet önüne çıkarılacağını belirtmişti.

Çalışkan, vatandaşların şüpheli gördükleri kişileri güvenlik güçlerine bildirdiklerini ifade ederek, ''vatandaşlarımız bundan böyle de her türlü şüpheli durumu bizimle paylaşsınlar'' uyarısında bulunmuştu.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 11:10:16
Güncelleme :15 Mart 2006 Çarşamba 18:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?