25
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Vatandaş polis oldu!

Kars Emniyeti'nin, toplumda polis imajını güçlendirmek için hazırladığı "Vatandaş Polis Akademisi" projesi, ilk mezunlarını verdi. 23 kişi, 1.5 ay süren eğitimin ardından sertifikalarını aldı

Kars Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Araştırma Geliştirme Büro Amirliği'nde Emniyet Amiri olarak görev yapan Murat Dağlar, tayin olmadan önce uzun bir süre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Amerika'da Polis Akademisi kursuna katıldı.

Bu kurstan sonra Kars Emniyet Müdürlüğü'ne tayin olan Emniyet Amiri Dağlar, vatandaşın polisin bir parçası olması ve polisin imajını toplum nezdinde güçlendirmek için "Vatandaş Polis Akademisi" projesini hazırladı.

Türkiye'de bir ilk olan akademi, 12 Kasım 2009'da kuruldu. Emniyet Müdürlüğü tarafından bastırılan bez broşürler şehre asılarak, vatandaşa duyuru yapıldı. Müracaat eden 23 kişi, 1.5 ay boyunca polisi tanıdı, haftada bir gün eğitici derslere girdi, polisle olayları takip etti, telsizden anons yaptı, özel harekât polislerinin rehine kurtarma operasyonunu izledi, polisin kullandığı silah, araç-gereç ve teknolojileri tanıdı.

1.5 AY BOYUNCA POLİS
Akademi 1.5 ay sonunda ilk mezunlarına önceki gün sertifika verdi. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, projenin diğer illere örnek olmasını beklediklerini söyledi.

Murat Taşdemirci - Sabah
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 21:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?