19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Vekil torununu kaçıranlara linç girişimi

Vekil torununun kaçırılmasına 4 tutuklama

Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun 12 yaşındaki torununu fidye için kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklandı.

Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun 12 yaşındaki torunu S.E., 3 gün önce evlerinin yakınında plakasız bir otomobille kaçırılmıştı. Fidyeciler, Yenişehir Mahallesi'nde kaçırarak rehin aldıkları S.E.'nin babası Abdurrahman Eyyüpoğlu ile irtibata geçerek, 150 bin TL'yi Şanlıurfa-Gaziantep Otoyolu'nda teslim almışlardı.

Abdurrahman Eyyüpoğlu, fidyeciler tarafından serbest bırakılan oğlu S.E.'yi İpekyolu Bulvarı'nda almıştı. Serbest bırakılması için 150 bin TL para istenen çocuğun sağ salim teslim alınmasının ardından fidyecileri takibe alan polis, telefon sinyallerinden yola çıkarak çete üyelerinin içinde bulunduğu plakasız otomobili Bahçelievler Mahallesi'nde yakalayarak, içindeki 4 zanlıyı gözaltına almıştı. Sorguya alınan zanlılar ifadelerinde, kaçırdıkları çocuğun vekil torunu olduğunu bilmediklerini söylerken, polis zanlıların ifadeleri doğrultusunda çete üyesi olduğu iddia edilen 5 kişiyi daha gözaltına almıştı.

Zanlılara linç girişimi

Emniyette sorguları tamamlanan 7 zanlı, bugün Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen ve iflas eden bir çırçır fabrikasının sahibi olduğu belirtilen Kadir A., oğlu Kavas ve Ömer Faruk A. ile Mehmet U,. Mehmet Y., Mehmet A. ve Yakup K., Şeyhanlı Aşireti üyelerinin saldırısına uğradı. Linç edilmek istenen zanlılar, adliyenin yanındaki Şanlıurfaspor Tesisleri'ne ve ardından adliyenin alt kısmındaki otoparktan içeri alındı. Polislerin zor anlar yaşadığı olayda arbede yaşanırken, Şeyhanlı Aşireti'nden eski Ziraat Odası Başkanı Mehmet Eyyüpolu ve milletvekilinin yakınları kalabalığı sakinleştirdi.

Çıkartıldıkları savcılık tarafından ifadeleri alınan zanlılardan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Ömer Faruk ve Kavas A. kardeşler ile Mehmet A. ve Yakup A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Mehmet U., Mehmet Y. ve Kadir A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 


 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 10:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?