20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Vicdansız dolandırıcı yakalandı

Başkent'te eşleri ölen yaşlı kişileri, kendini Sosyal Güvenlik Kurumu'nda müdür olarak tanıtarak dolandırdığı iddia edilen şahıs yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, 12 yaşlı vatandaşın kendisini Sosyal Güvenlik Kurumu'nda müdür olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırılması üzerine çalışma başlattı. Şüphelinin, eşleri ölen yaşlı kişilerle irtibat kurarak, "Ben Sosyal Güvenlik Kurumu'nda müdürüm, sizin ölüm parası almanız gerekiyor. Ben almanızı sağlarım" dediği belirlendi.

Şüphelinin, bir süre sonra yaşlı vatandaşları tekrar arayarak, "Tamam işinizi halledeceğim, ama bazı masraflar var. Bunun için 2-3 bin YTL kadar para lazım" dediği iddia edildi. Vatandaşların ise kendilerinde bu kadar para olmadığını söylemesi üzerine şüphelinin bilezik veya çeşitli ziynet eşyaları almaya razı olduğu belirlendi. Yapılan çalışmalar sonucunda zanlı Eyüp Ç. (37), yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı, polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

 

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 17:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?