22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Ya otobüs durağında patlasaydı!

İzmir'in Buca İlçesi'nde bu sabah saatlerinde meydana gelen patlamada görgü tanıkları kopmuş kollar gördüklerini söyledi. Görgü tanıkları ayrıca, bombanın otobüs durağında patlaması halinde çok sayıda öğrencinin ölebileceğini savundu.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, temizlik işçisinin otobüs durağının önünü süpürdüğünü ve plastik çöp bidonunu yanında sürükleyerek mağazanın önüne doğru gittiğini belirterek, ''Bu sırada patlama oldu. Önce
otobüsün lastiğinin patladığını sandık. Ama dönüp bakınca temizlik işçisini yerde yatarken gördüm ve sanırım kolu kopmuştu. Eğer durakta patlasaydı orada çok talebe vardı'' diye konuştu.

Diğer görgü tanığı da patlamanın olduğu sırada takside bulunduğunu, patlama sesiyle aracın da sallandığını kaydederek, yerde kolu kopmuş bir kişiyi gördüklerini anlattı.

Bu arada Patlamanın meydana geldiği yerin yakınında bulunan bir simit büfesinin camları kırıldı. Patlamadan sonra olay yerine sevk edilen uzman ekipler, bölgeyi güvenlik kordonuyla çevirdikten sonra büyük bir titizlikle geniş bir alanda patlayıcıya ait parçalar topladı.

Emniyet yetkilileri, ilk belirlemelere göre, patlayıcının A4 ya da C4 olduğunu tahmin ettiklerini, ancak miktarının fazla olmadığını belirtti.

Patlamanın kaldırımın caddeye yakın olan kısmında olması, çevrede yakın bina bulunmamasının, maddi hasarın boyutlarının büyümesini engellediği belirtildi.

AA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 13:05:04
Güncelleme :2 Ekim 2007 Salı 16:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?