19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Yakalanmadan cinayeti anlattı!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak olaydan bir gün sonra Trabzon Jandarma İl Komutanlığı tarafından düzenlenen haber kayıt ve bildirim formu cinayetin detaylarının, O.S'nin yakalanmadan önce bilindiğini ortaya koydu.

Ortaya çıkan bu belge Dink'in öldürülmesi ile ilgili dava dosyasında değil, Yasin Hayal'in eniştesi Coşkun İğci'nin "Yasin, Hrant Dink'i öldürecek" ihbarını dikkate almadığı iddiasıyla haklarında görevi ihmalden dava açılan 2 jandarmanın dava dosyasında yer aldı.

GÖRÜNTÜLERDEKİ O.S.

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı tarafından 20 Ocak 2007 tarihinde düzenlenen formda, cinayetin, Dink'in son dönemlerde Türkiye aleyhine yapmış olduğu konuşmalara tepki olarak Yasin Hayal'in organize ettiği ifade edildi. Cinayete karışanların dört kişi olduğu ve açık kimliklerinin tespit edilemediği ifade edilen formda, bu kişilerin İstanbul'a gittikleri, ev ve Agos arasındaki güzergahın keşfinin yapılarak krokisinin hazırlandığı belirtildi.

Olayda kullanılan silahın temin edilebilmesi için Yasin Hayal'e 500 YTL para gönderildiği, bununla Ardeşen el yapımı silahı temin ettiği yönünde bilgilerin elde edildiği ifade edildi. TV kanallarında Dink'i öldüren şahsın yayınlanan görüntülerinden Yasin Hayal'in yakın arkadaşı olan O.S. olduğu belirtildi.

İşte o belge;

Tolga Atar/Bugün
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 07:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?