20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Yan bakma cinayetine 18 yıl hapis

İzmir'in Yeşilyurt semtinde kavga sırasında 17 yaşındaki Özkan Turkurka'yı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 20 yaşındaki Volkan Uluerkoç 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde ağabeyinin işletmeciliğini yaptığı barda çalışan Özkan Turkurka, 10 ay önce yakınlarını ziyaret için İzmir'e geldi. Bir süre yakınlarıyla evde oturan Turkurka, daha sonra arkadaşlarını görmek için dışarı çıktı.

Turkurka, Yeşilyurt Şükrü Karaduman Caddesi'nde, buluştuğu arkadaşları ile alkol aldı. Bu sırada, aynı yerde alkol alan va daha önceden tartıştıkları Volkan Uluerkoç ile ters bakma bahanesiyle aralarında tartışmaya başladı.

Kısa süren tartışmanın ardından olay yerinden ayrılan Uluerkoç, yanına bıçak aldıktan sonra bir kez daha grubun yanına geldi. İkinci kez yaşanan tartışma sırasında Özkan Turkurka, arkadaşı Hasan Ersan'ı bıçaklayan Volkan Uluerkoç'a engel olmak için araya girdi. Göğsünden 8 bıçak darbelesiyle ağır yaralanan Turkurka, kaldırıldığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 18 gün süren yaşam savaşını kaybetti.

Aynı olayda kolundan yaralanan Hasan Ersan, ise tedavisinin ardından taburcu edildi. Olay yerinden kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalanan Volkan Uluerkoç tutuklandı.

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan V.U. savunmasında, “Olay günü arkadaşlarımla aşırı derecede alkol aldım.
Alkol aldığımız yerde dört kişilik bir grup vardı. Bana ‘Asarız, keseriz’ gibi sözler söyleyip, ağır küfürler ettiler. Bu kişiler de alkollüydü. Onları yatıştırmak istedim. Hava sıcak olduğu için yüzlerini yıkayıp, kendilerine gelmelerini söyledim. Özkan, anneme ve kızkardeşime küfretti, kafasıyla vurup beni yere düşürdü, boğazımı sıktı. Nefes almakta zorlanınca cebimden bıçağı çıkartıp rastgele salladım. Özkan'ı ben bıçakladım, Hasan'ı kim baçakladı bilmiyorum. Hiç yoktan katil oldum” dedi.

Mahkeme heyeti sanık V.U'ya önce müebbet hapis cezası verdi. Suçu tahrik altında işlediği gerekçesiyle cezasını 18 yıl hapse indirdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 12:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?