18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Yaraları kanatan ceza

Düzce'de 12 Kasım 1999'da yaşanan depremde yıkılan ve 15 kişinin hayatını kaybettiği Ersoy Apartmanı enkazında ölen Gülay ve Mehmet Dinç çiftinin geride bıraktığı 3 çocuğu ile yakınlarının acısı, yargılamanın sona ermesi ve sorumlulara 50'şer YTL'lik para cezası verilmesiyle yeniden arttı.

Ersoy Apartmanı'nda kızı Gülay Dinç ile damadı Mehmet Dinç'i kaybeden acılı baba Muzaffer Turgut, mahkemenin verdiği cezayı komik bulduğunu ifade ederek, "Bir memlekette bir insanın değeri bu kadar düşükse, buna hiçbir şey diyemiyorum. Söyleyecek söz bulamıyorum. Antep'te baklava çalan çocuklara 3-4 yıl ceza verdiler. Bu apartmanda 15 kişi öldü. Cezayı verenler kendileri düşünsünler" dedi.

Kızı ve damadının 3 çocuğuna da bakan dede Muzaffer Turgut, "3 torunuma ben bakıyorum. 6 yıldır azap çekiyoruz. Torunlarımın gözlerine baktığımda hep o günleri hatırlıyorum" şeklinde konuştu.

Depremde anne ve babasını kaybeden Düzce Endüstri Meslek Lisesi 1. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Yunus Emre Dinç, gözyaşları içinde 6 yıl önce yaşadıklarını hiç unutmadığını söyleyerek, "Deprem olduğu sırada önce sanki yağmur yağıyor, şimşek çakıyor zannettim. Birden etraf karanlık oldu. Çok korkmuştum. Ağabeyimle karanlıkta yattığımız ranzanın kenarında buluştuk. Anne ve babamıza seslendik, ama yanıt alamamıştık" dedi.

Yetim kalan çocukların teyzesi Tülay Engin ise, 15 kişinin ölümünden sorumlu olanlara mahkemece 50 YTL'lik para cezası verilmesine tepki göstererek, "Karara sadece yazıklar olsun diyorum. 6 yıldır bizim ne çektiğimizi sadece Allah biliyor. Haberi duyunca çok kötü olduk. Adeta ikinci kez öldük. İçimizde çok fırtınalar var ama sesimizi hep bastırıyoruz" dedi.
Depremde yıkılan Ersoy Apartmanı'nda Dinç ailesinden anne Gülay ile baba Mehmet Dinç hayatını kaybetmiş, çocukları Burak, Melike ve Yunus Emre ise saatler sonra enkaz altından sağ olarak kurtarılmıştı. Yetim kalan 3 çocuk, dedeleri ve anneannelerinin yanında yaşıyor.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 12:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?