20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Yargı, bakanlığa söz geçiremiyor

MEB, mahkeme kararıyla 13’üncü kez görevine dönen Fevzi Budak’ı yine görevine iade etmedi, başka bir göreve atadı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mahkeme kararıyla 13. kez Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü görevine dönen Fevzi Budak’ı bu kez de Ankara’da kadrosu dolu olan genel müdür yardımcılığı görevine atadı. Budak, karşı dava dilekçesinde şu görüşe yer verdi:
“Dört yılda 78 kez soruşturma, 13 kez atama ve görevlendirme işlemi yapıldı. Daha üst düzey bir görev karşılığında, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevimden çekilmem ve ikame ettiğim davalardan feragat etmem istenmiştir.”
MEB, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yargı kararlarını uygulamadığı için tazminata mahkûm edilmesine, atama işlemleri 13 kez yargıdan dönmesine rağmen Budak’ı Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunda tutmamaktaki ısrarını sürdürüyor.

Davadan vazgeç
Zaten dolu olan bir kadroya geçici olarak atanmasına karşı da dava açma yolunu seçen Budak, dava dilekçesinde, çarpıcı iddialarda bulundu. Geçici olarak atandığı alanla ilgili hiçbir bilgi ve deneyiminin bulunmadığını belirten Budak şöyle konuştu:
“Dört yıl içinde 78 kez soruşturma, 13 kez atama ve görevlendirme işlemine tabi tutuldum. 9 Ekim 2008’de MEB Personel Müdürlüğü’ne çağrıldım. Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevimden çekilmem ve ikame ettiğim davalardan feragat etmem söylendi.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 23:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?