27
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Yeni Müdür'e ilk soru ne oldu?

İlk soru Münevver cinayeti oldu!

İstanbul Emniyet Müdürü olan Hüseyin Çapkın'a yöneltilen ilk soru Münevver Karabulut cinayeti oldu. İşte cevabı..

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın imzasını taşıyan emniyet müdürleri kararnemesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi. Yeni görev yerini, mesai arkadaşlarıyla Kantar Polis Merkezi'nde toplantı yaparken Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'dan öğrenen Çapkın, "Aldığımız bayrağı ileriye taşımaya çalışacağız." dedi.

Üçlü kararnameyle İstanbul Emniyet Müdürü olan Hüseyin Çapkın, yeni göreviyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul'un, diğer dünya ülkelerinin büyük metropol kentleriyle mukayese edildiğinde farklı şekilde huzurlu olduğunu söyleyen Çapkın, "30 bine yakın polis, İstanbul'da bu huzuru sağlamıştır. Biz bu hizmeti bir adım daha öteye götürebilirsek, kendimizi mutlu addedeceğiz. Elbette bir adım daha öteye götürmek için de çaba sarf edeceğiz. Bu iş için ne tür yenilikler, düzenlemeler yapılması gerekiyorsa, elbette yapayacığız. Zaten orda uygulanan çeşitli yöntemler var, onları revize etmemiz gerekiyorsa yapacağız. Önemli olan hizmetin bir adım daha öteye götürülmesi. Bunun için de halkımız, basınımız hep birlikte daha iyi yapacağımıza inanıyorum." dedi.

İzmir'in huzurlu bir kent olması için yapılan ne varsa, halkın, basının desteğiyle hep birlikte yapıldığına dikkat çeken Hüseyin Çapkın, "Bu önemli bir şeydi. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Mesela burada Kemeraltı projesi var, 10 bine yakın esnaf destek vermeseydi, burada günlük hırsızlık sayısı 80'lerden 0'a düşmezdi. Birlikte yaptık, başardık. İstanbul'da da hep birlikte başaracağımıza inanıyorum. İyi bir şehir, huzurlu bir şehir ama bu huzuru daha ileriye götüreceğimize inanıyorum." diye konuştu. Yaş haddinden emekli olmasına 20 ay gibi bir süre kaldığının hatırlatılmasına Çapkın, "Biz ne kadarsa mesleki sürecimiz, son gününe kadar, aynı ciddiyetle çalışırız. O son gün neyse o zaman bakılır. Elimizden gelen çabayı aynı istikrarla son güne kadar sürdürürüz." cevabını verdi.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili özel bir çalışma yapıp yapmayacağı sorusuna yeni İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın, "Şimdi buradan bir şey söylemek afaki olur. Oradaki arkadaşların gayretli çalıştıklarına, mutlaka her ihtimali değerlendirdiklerine inanıyorum. Dolayısıyla buradan ezbere bir şeyler söylemek doğru değil." yanıtını verdi. Çapkın, İstanbul'a giderken ekibini götürüp götürmeyeceğinin sorulmasına karşılık ise, "Onun için şimdilik bir şey söylemek erken" dedi.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 12:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?