25
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Yerlikaya ismiyle dolandırıcılık

Ak Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, çeşitli illerde kendisinin ismini kullanarak dolandırıcılık yapan bazı kişiler hakkında Ankara’da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yerlikaya, dolandırıcıların bir bankanın genel müdürlüğünden adına kredi, Sivaslı bir doktordan 4 adet uçak bileti, İstanbul ve Sivas’taki bazı işadamlarından para aldığını söyledi. Dolandırıcıların bazı hastanelerde muayene olup ücret ödenmediğini, Tekirdağ’daki fabrikalardan çeşitli malzemeler istediklerini söyleyen Yerlikaya, adını kullanan kişilerden birisinin kimlik tespitinin yapıldığını, diğerlerinin de arandığını belirtti.

Sünnet töreni rezervasyonu
Sivas’ta da Yerlikaya’nın adını kullanarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen bir kişinin bu hafta gözaltına alındığı öğrenildi. Bu kişinin Yerlikaya’nın adına bir işyerinden 200 TL tutarında bal, bir pastaneden ise 4 tepsi baklava siparişi verdiği ortaya çıktı. Esnafın şikâyetçi olmaması üzerine serbest bırakıldığı öğrenilen bu kişinin yaz aylarında da Yerlikaya olduğunu söyleyerek bir lokantada ihtiyaç sahibi vatandaşların çocuklarına yapılacak sünnet töreni için 250 kişilik rezervasyon yaptırdığı, lokanta yöneticilerinden de bin lira aldığı ve evine 6 kişilik Sivas kebabı siparişi verdiği iddia edildi.

AA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 15:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?