19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Yetiştirme yurdundan kaçan kızlar fuhuş batağına düştü

Pendik’teki yetiştirme yurdundan kaçan 18 yaşından küçük 2 genç kız ile ablasının da aralarında bulunduğu 4 kişiye fuhuş yaptırdığı öne sürülen bir kadın ve kendisine yardımcı olan bir erkek gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, fuhuş yapıldığı yolundaki bir ihbarı değerlendiren İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri, mahkemeden alınan arama kararı ile dün akşam saatlerinde Pendik Kaynarca Fatih Caddesi’ndeki bir apartmanı güvenlik çemberine aldı.
Müşteri gibi davranan 2 polis memuru, referans isim kullanarak fuhuş yaptırıldığı öne sürülen daireye girdi. Daire sahibi Gülperi C. (40), müşteri sandığı polislere 50’şer YTL karşılığı seçtikleri kadınlarla birlikte olabileceklerini söyledi.

Polis memurları, 100 YTL ödemek suretiyle L.K (17) ve T.B’yi (16) yanlarına alarak kalacakları odaya çıktı. Bu sırada, telefonla dışarıda bekleyen ekiplere operasyona başlayabilecekleri bilgisi verildi. Bunun üzerine söz konusu daireye operasyon düzenleyen polis, evinde fuhuş yaptıran Gülperi C, kendisine yardımcı olan Serhat Ö. (37), fuhuş amacıyla dairede bulunan 2 erkek, para karşılığı erkeklerle birlikte olan C’nin ablası Nurten C. (44) ile Zeynep Ç. (23), Arzu C. (32) ve Naile B. (48), Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı bir yurttan kaçtıkları anlaşılan L.K ve T.B’yi gözaltına aldı.

Müşteri oldukları ifade edilen 2 erkek, poliste ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edilen ve olayla ilgili bilgilerine başvurulan L.K ile T.B’nin, 10 Nisan 2006 tarihinde yurttan kaçtıkları ve Pendik sahilinde gezerken yanlarına yaklaşan Gülperi C’ye kalacak yerleri olmadığını söyledikleri belirtildi. C’nin ise çocuklara evinde kalabileceklerini söylediği, yolda yürürlerken de para karşılığı erkeklerle birlikte olmayı teklif ettiği anlaşıldı. Dışarıda kalmamak için bu teklifi kabul eden genç kızların evde bulundukları sürede birçok erkekle ilişkiye girdikleri, ancak bunun karşılığında herhangi bir maddi çıkar temin etmedikleri ve paranın Gülperi C’de toplandığı ifade edildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan L.K ile T.B’nin yurda teslim edildiği, sağlık kontrolleri için Zührevi Hastalıklar Hastanesi’ne gönderilen 4 kadının daha sonra serbest bırakılacağı, Gülperi C. ve Serhat Ö’nün ise "menfaat karşılığı küçük yaşta çocuğa fuhuş yaptırmak", "fuhuş için yer temin etmek" ve "fuhuşa aracılık etmek" suçlarından haklarında yasal işlem uygulanmak üzere Pendik Adliyesi’ne sevk edildikleri bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 17:54:09
Güncelleme :17 Nisan 2006 Pazartesi 18:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?