19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Yılmaz ve Taner'in davalarına zamanaşımı

Yargıtay Başsavcısı Nuri Ok, Yüce Divan'da yargılanan eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eski Devlet Bakanı Güneş Taner'in davalarının, zamanaşımından dolayı düşürülmesini talep etti.


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, eski Başbakan Mesut Yılmaz ile eski Devlet Bakanı Güneş Taner'in Yüce Divan'da yargılandığı davada, esas hakkındaki görüşünü bildirdi.

Ok, suçun yeni TCK'ya göre, “ihaleye fesat karıştırma” değil, ”görevi kötüye kullanma” olduğunu ve bu suç için aranan 5 yıllık zaman aşımı süresinin dolduğunu belirterek, bu nedenle davanın düşürülmesini talep etti.

SUÇLAMA VE YÜCE DİVAN'A SEVK

Yılmaz ve Güneş'in Yüce Divan'a sevkine TBMM karar verdi.

Meclis, Yılmaz ve Güneş'in, Türkbank ihalesi sürecinde ihalenin yapımında ve fiyat oluşumunda fesat karıştırmak suretiyle güdümlerinde bir medya düzeni kurmak için tüm organizasyonları gerçekleştirdikleri, böylece siyasi rant amaçladıkları, ayrıca Türkbank ihalesi ile doğrudan ilişkisi bulunmayan üçüncü şahıs konumundaki Kamuran Çörkük’e ihalede üstlendiği aracılık misyonunun karşılığı olarak Genç TV’nin bedelsiz olarak verilmesini sağladıkları ve bu eylemlerine uyan Türk Ceza Kanununun 64 üncü maddesinin birinci fıkrası delaletiyle, aynı Kanunun 205, 219/1, 4 ve 33. maddelerine göre yargılanmalarını istedi.
.
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 16:28:03
Güncelleme :3 Mart 2006 Cuma 16:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?