20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Yine sahte polis vakası!

Manisa'da polis olduklarını öne sürerek bir şahsı kaçırıp para istedikleri iddia edilen 2'si kadın 8 kişi, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ünde yapılan açıklamaya göre, 26 Kasım günü H.Ö. isimli vatandaş Utku Mahallesi 2100 Sokak üzerinde tanımadığı 5 kişi tarafından alıkonuldu. H.Ö.'ye, sivil polis olduklarını ve "Şubeye götüreceğiz, şubede seninle görüşeceğiz, yaptıklarının hesabını orada soracağız" dedikleri iddia edilen şahıslar, onu beyaz Flaş marka araçla Kenan Evren Sanayi Sitesi'nde B.Y. ve H.K.'nin çalıştırdığı demirci dükkanına götürdüler.

İddiaya göre burada da 1 erkek ve 2 bayan olmak üzere toplam 8 kişi tarafından tekme ve tokatla darp edilen, başına silah dayayarak ölümle tehdit edilen H.Ö.'den 2 bin YTL para istendi. Paraya karşılık nüfus cüzdanı zorla alınan H.Ö. daha sonra serbes bırakıldı.

Şahısların elinden kurtulan H.Ö.'nün şikayeti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro amirliklerine bağlı ekipler, H.Ö.'nün ifadesinden yola çıkarak önce H.D.'yi yakaladı. H.D.'nin sorgulanması üzerine daha sonra diğer şüpheliler B.K., V.Y., K.D., C.D., K.C., ve kız kardeş olan Z.Ş. ile S.Ş. Salihli'de tek tek yakalanarak gözaltına alındılar.

Sorgulanan iki kız kardeşin, bir süre önce H.Ö.'nün arkadaşları tarafından tecavüze uğradıklarını ifade ettikleri iddia edildi. Şahısları teşhis eden H.Ö. hakkında da Ahlak Bürosu tarafından soruşturma başlatıldığı, tecavüz iddiaasıyla sözü edilen arkadaşlarının polis tarafından arandığı öğrenildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla şüphelilerden B.K. ifadesi alındıktan sonra serbes bırakılırken, diğer 7 şüpheli sağlık raporu alınmak üzere bu sabah Manisa Devlet Hastanesi'ne getirildiler. Daha sonra da, "Polis Süsü Vererek Adam Kaldırma, Hürriyetten Yoksun Bırakma, Müessir Fii, Tabancayla Tehdit ve Yağmaya Teşebbüs" suçlamalarıyla adli makamlara sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 13:23:23
Güncelleme :6 Aralık 2008 Cumartesi 13:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?