30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Yolcuyu ilaçla uyutup soydu

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şikayet üzerine başlattığı çalışma sonucu, yolcu otobüslerinde hırsızlık yapan bir kişiyi gözaltına aldı.

Geçen hafta, İstanbul’da yaşayan ve hasta olan bir yakınını ziyaret için İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden otobüse binen TIR şoförü 50 yaşındaki Y.C., kente ulaştıklarında, Esenler Otogarı’nda otobüsten inmeyince diğer yolcular tarafından uyandırılmak istendi.

C’nin baygın olduğunu anlayan yolcular, sağlık ekiplerine haber verdi. Ambulansla kaldırıldığı hastanede tedavisi yapılan C’nin, içeceğine uyku ilacı karıştırılarak uyutulduğu anlaşıldı. C., ayıldığında, üzerindeki 600 dolar ve yaklaşık 400 YTL’sinin olmadığını fark etti.

Soyulduğunu anlayan Y.C., İzmir’e dönünce polise başvurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, onun verdiği eşkal doğrultusunda, yanında oturan yolcunun robot resimini çizdi. Bu arada geçen ay İzmir’den İstanbul’a giden M.G’nin de aynı yöntemle 200 YTL’sinin alındığı belirlendi.

Teşhis edildi
Otobüs terminalinde çalışmalarını yoğunlaştıran polis, eşkale uyan İzzet U.’yu, İstanbul’a gitmek için bindiği otobüste yakaladı. Zanlının üzerinde bol miktarda uyku ilacı bulundu. Gözaltına alınan U., mağdurlar tarafından teşhis edildi. U.’nun, hırsızlık suçundan 11 sabıkasının bulunduğu bildirildi.

Zanlının, sorgulamasının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 10:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?