18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Yoldaki gizli tuzak!

Konya'da buzlanma nedeniyle 25 araç, Afyonkarahisar'da ise sis ve buz nedeniyle 15 araç birbirine girdi

Konya'da Ankara Havaalanı Kavşağı yakınında aynı bölgede 2 şeritte de sis ve buzlanma nedeniyle yaklaşık 25 aracın çarpması sonucu 10 kişi hafif yaralandı.

Kaza, saat 08.00 sıralarında Konya- Ankara Karayolu Havaalanı Kavşağı yakınında meydana geldi. Plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir kamyon, sis ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkınca önündeki otomobile çarptı. Kamyon şoförü, kaza ardından uzaklaşırken, diğer araçlar da sis ve buzlanma nedeniyle birbirine çarpmaya başladı.

Bu sırada bir otomobilin kontrolden çıkıp, orta refüje çıkması sonucu karşı şeritte aralarında Organize Sanayi Bölgesi’ne işçi taşıyan servis midibüsünün de bulunduğu araçlar birbirine girdi. 3’ü ağır hasarlı yaklaşık 25 araçın karıştığı zincirleme kazada ilk belirlemelere göre, en az 10 kişi hafif yaralandı. Yaralılardan 9’unun ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldığı, diğer bazı yaralıların da kendi otomobilleriyle hastaneye gittiği belirtildi.

Bu sırada iş makinası taşıyan bir TIR’ın kaza yapan araç ile orta refüj arasına sıkışması sonucu yolun Ankara yönüne gidiş şeridi yaklaşık 30 dakika ulaşıma kapandı. Kaza yapan araçların çekiciyle kaldırılması sonucu TIR yoluna devam ederken, yol da ulaşıma açıldı. Yaralılardan isimleri belirlenenlerı şunlar:

Senem Ar (18), Osman Kaya (45), Ayşelgül Tülek (19), Elife Türkmen (19), Fatma Parlamaz (22), Emine Kaş (24), Mehmet Polat (19), Funda Tülek (17) ve İsmail Birer (38).

Afyonkarahisar'da 15 araç çarpıştı

Afyonkarahisar'da dün gece sis ve buzlanma nedeniyle 15 aracın çarpışması sonucu meydana gelen zincirleme trafik kazasında, 3 kişi hafif yaralandı.

Kaza, dün saat 21.00 sıralarında Afyonkarahisar- İzmir Karayolu'nun 17'nci kilometresinde meydana geldi. Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin azaldığı yolda, 2 kamyon çarpıştı. Bu kazanın ardından yoldaki gizli buzlanma sonucu kayan çoğunluğu kamyon 13 araç da kazaya karıştı. Kaza sonrası bazı araçlar olay yerinden ayrılırken, kamyonlar için bölgeye çekici çağrıldı.

Yaklaşık 15 kilometrelik araç kuruğunun oluştuğu Afyonkarahisar- İzmir Karayolu, 2 saat ulaşıma kapandı. Kazaya karışan araçların çekilmesinin ardından yol yeniden trafiği açıldı. Hafif yaralanan 3 kişi ise olay yerinde ambulansta tedavi edildi.

Posta
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2012 Çarşamba 12:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?