16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Yuvai dehşetinden uyuşturucuya

Malatya Çocuk Yuvası’nda 12 yaşındayken tecavüze uğradığı iddiasıyla gündeme gelen Berna S., devlet tarafından bir lisede memur olarak işe başlatıldı.

20 yaşındaki genç kız, burada kazandığı parayla yetinmek yerine, uyuşturucu ticaretine soyundu. Hayat hikáyesiyle herkesi ağlatan Berna S., Hatay’dan Ankara’ya taşıdığı uyuşturucuyla yakalandı. Genç kız tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ANKARA Emniyet Müdürlüğü Narkotik Bürosu dedektifleri, önceki gün gerçekleştirdiği Zümrüt Operasyonu kapsamında Hatay’dan Ankara’ya gelen bir yolcu otobüsünde arama yaptı. Operasyonda, uyuşturucuyu Ankara’ya getirdiği belirlenen Berna S. (20) gözaltına alındı. Zanlının verdiği bilgiler doğrultusunda soruşturmayı genişleten polisler, 21 kişiyi daha gözaltına aldı. Çete üyelerinin ev ve işyerlerine yapılan baskınlarda 13 kilogram esrar, 56 adet uyuşturucu hap, bir adet sahte kimlik, bir adet ruhsatsız av tüfeği ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen 4 bin 290 YTL para ele geçirildi.

BİR LİSEDE MEMURDU

Genç kız, devlet tarafından bir lisede memur olarak işe başlatıldıktan sonra Seda Sayan’ın sunduğu sabah programına katılmış, hayat hikáyesiyle herkesi gözyaşlarına boğmuştu. Berna S., "Annem beni bir yaşındayken çocuk yuvasına vermiş. Televizyonlara yansıyan işkenceler, bize yapılanların yanında çok basit kalıyor. Yuvadan sonra Kız Yetiştirme Yurdu’na gönderildim. Burada 12 yaşımdayken huzurevinde kalan bir yaşlı bana tecavüz etti. Durumu o zamanki öğretmenimize söyledim. Bana, ’Kimseye söyleme sana para vereceğim’ dedi. Gerçekten bana para verdi. Özürlü kızlara tecavüz ediyorlardı" demişti.

Operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Berna S.’nin de bulunduğu 14 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer yedi kişi uyuşturucu madde kullanmak suçundan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 13:23:08
Güncelleme :15 Aralık 2007 Cumartesi 16:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?