29
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Zehir tacirleri bunu da yaptı

Adana polisi tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 250 gram eroin ele geçirilirken, zehir tacirlerinin 1 yaşındaki çocuğu kurye olarak kullanmaya çalıştığı ileri sürüldü.

İddiaya göre, Mersin'in Tarsus ilçesinden Adana'ya eroin getirileceği bilgisini alan Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, içinde Tarık Ş. (39), nikahsız eşi Burcu G. (24) ve Niyazi G.'nin (19) bulunduğu hafif ticari aracı takibe aldı. Burcu G.'nin kucağında ise 1 yaşındaki oğlu C.Ş.'nin olduğu belirlendi. Narkotik timleri, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolundan Adana'ya giriş yapan aracın önünü kesip, durdurmak istedi.

Sürücü Tarık Ş., polisin 'dur' ihtarına uymayıp Mithat Özsan Bulvarı'nda kaçmaya başladı. Bu sırada Burcu G., 1 yaşındaki oğlunun koynunda sakladığı 250 gramlık eroin paketini yola attı. Uyuşturucu tacirleri kısa süren kovalamacanın ardından Mustafa Kemalpaşa Bulvarı'nda yakalandı. 3 şüpheli gözaltına alınırken, eroin paketi atıldığı yolda bulundu.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanmaya başlanan Tarık Ş.'nin yağma, cinayet, hırsızlık ve uyuşturucu ticareti suçundan çok sayıda kaydının olduğu, eşi Burcu G.'nin yağma, nitelikli dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından, Niyazi G.'nin ise benzer suçlardan kaydının bulunduğu belirlendi. Zanlılar ifadelerinde uyuşturucunun kendilerine ait olmadığını ileri sürerken, Tarık Ş. "Benim hasımlarım var, arkamdaki arabayı görünce onlar sandım. O yüzden kaçmak istedim. Peşimdekilerin polis olduğunu bilseydim kaçmazdım" diyerek kendini savundu.

Burcu G.'nin minik oğlu C.Ş. ile olay sırasında araçta bulunan ve adı açıklanmayan 4 yaşındaki ablası ise polis korumasına alındı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2011 Çarşamba 16:37:34
Güncelleme :23 Kasım 2011 Çarşamba 16:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?