17
Haziran
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Kültür hizmeti

Adana'nın Ceyhan İlçe Belediyesi'nin kültür hizmeti olarak basılan ve şimdiye kadar 4 bin adet dağıtılan Araştırmacı-Tarihçi Yusuf Delikoca'nın "Çukurova Kahramanları" isimli kitabının dağıtımı sürüyor.
Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kurtuluş Savaşı dönemlerinde Çukurova Bölgesi'nin çok ciddi bir şekilde Ermeni zulmüne maruz kaldığını ifade ederek, "Bu kitap öğrencilerimizin mutlak suretle okuması gereken bir kaynaktır. Kurtuluş Savaşı döneminde işgal altındaki Çukurova'da özellikle Ceyhan, Kozan ve Kadirli`de Ermeniler'le Fransızlar'a karşı verilen kahramanlık mücadelelerini gözler önüne sererken, bugün bizlere dayatılmaya çalışılan Ermeni soykırımının aslında Türkler'e yapıldığının bir ispatıdır" dedi.
Sözlü, Belediye Halkla İlişkiler ve Zabıta Müdürlüğü vasıtasıyla bu zamana kadar yaklaşık 4 bin kitabın dağıtımının tamamlandığını, geriye kalan 3 bin kitabın da ay sonuna kadar dağıtılacağını kaydederek, kitapları çevre il ve ilçelerde bulunan her düzeydeki okullara göndermeye devam ettiklerini de sözlerine ekledi.
..
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 17:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özcan DİLEKYİĞİT IP: 85.108.211.xxx Tarih : 29.01.2006 23:15:08
Çok güzel bir çalişma emegi geçen herkese teşekkürlerimi sunar, başarılarının devamını dilerim, bu kitaptan inşallah bizde edinebiliriz.