3
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM

Hastalığına teşhis konulamıyor

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde yaşayan ve daha önce 2 kardeşi de lösemiden ölen 4 yaşındaki Enes Aslan'ın hastalığına teşhis konulamıyor.

Sarısakal Mahallesi'nde yaşayan Aslan ailesinin 4 çocuğundan 2'si 3 yaşına geldiklerinde lösemi hastalığından dolayı hayatını kaybetti. Ailenin hayatta kalan diğer 2 çocuğundan en küçüğü olan Enes de teşhis konulamayan bir hastalığa yakalandı. Vücudu mikrop kapan küçük çocuğun hastalığına 3 yıldır tedavi gördüğü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde de teşhis konulamadı.

Anne Necla Aslan (32) teşhis için bazı tahlil ve araştırmalarının yurtdışında yapılması gerektiğini ancak maddi imkansızlık yüzünden bu işlemleri gerçekleştiremediklerini söyledi. Aslan, 3 yıldır uygulanan tedavi ve tetkiklerin bir sonuç vermediğini belirterek, "Varımızı yoğumuzu diğer iki çocuğumuza olduğu gibi Enes'e harcadık. Yeşil Kartımız olmasına rağmen almamız gereken özel mamanın masraflarını Kaymakamlık karşılıyordu. Kaymakamlık yetkilileri, mama masrafını Bakanlığın ödemesi gerektiğini söyleyerek ödeme yapmıyorlar" dedi.

İnşaat ustası olan baba Emin Aslan ise önceleri çalıştığı için her hangi bir maddi problem yaşamadıklarını ifade ederek, "2 evladım lösemiden hayatını kaybetti, bu bizi maddi ve manevi açıdan yıprattı. Enes'in hastalığı da cabası. İnşaatta çalışırken gözüme kireç kaçması nedeniyle sol gözümü kaybettim. Bu yüzden 'inşaatlardan düşersin' diyerek iş vermiyorlar. Çaresizim devlet yanımızda olmayacaksa kim yanımızda olacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 12:50:57
Güncelleme :5 Haziran 2006 Pazartesi 11:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?