18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇUKUROVA - ÇUKUROVA - ADANA

Açlık grevi mutlu sonla bitti

ENGELLİ SPORCULARIN AÇLIK GREVİ MUTLU SONLA BİTTİ

Adana'da Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'dan spor kompleksi için yeniden arsa sözü alan engelli sporcular, 8 gün önce başlattıkları açlık grevine son verdiler.

Genç Engelliler Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan (30) ve kulüp oyuncularından Abdulvahap Berktaş (23), Gamze Yalkuma (20), Metehan Yetiş (18) ve Batuhan Eruçar (17), Çukurova Belediyesi'nin kendilerine tahsis etme sözünü verdiği 4 dönümlük araziyi vermemesi üzerine 8 gün önce açık grevi başlattı.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, açlık grevinin 7. gününde rahatsızlandıkları için serum takılan sporcuları makamına çağırarak görüştü. Görüşme sonunda Arıkan, sporculara 4 dönümlük arazi tahsis etme sözü verdi. Bunun üzerine engelli sporcular grevi sona erdirdi.

Sporcular bugün Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) bir basın toplantısı düzenleyerek yaşanan süreci basın mensupları ile paylaştılar.

Genç Engelliler Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan yaptığı açıklamada, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya'nın, Arıkan ile görüşmesi sonucunda sporcuların taleplerinin kabul edildiğini belirtti. Karadoğan, "Sayın belediye başkanı bir yanlış anlaşılmadan dolayı bize söz verdiği araziyi tahsis etmemişti. Arıkan, araziyi tahsis ederek engelli dostu olduğunu göstermiştir" dedi.

Karadoğan, belediyenin kendilerine Güzelyalı Mahallesi'nde bir lokal tahsis ettiğine dikkat çekerek, "Bundan sonra bize düşen el ele vererek çalışıp Türkiye'yi ve Adana'yı en iyi şekilde temsil etmektir" diye konuştu.

ENGELLİ SPORCULARIN AÇLIK GREVİ MUTLU SONLA BİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 14:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?