25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇUKUROVA - ÇUKUROVA - ADANA

CHP'de yeni başkan; Çelebi

CHP ÇUKUROVA’DA MEHMET ÇELEBİ BAŞKAN SEÇİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova örgütünün olağanüstü kongresinde Ayhan Barut ile Mehmet Çelebi başkanlık için yarıştı. Seçim Mehmet Çelebi ve listesi 2 oy farkla kazanarak yeni yönetimi oluşturdu.

CHP Genel Merkezi’nin eski başkan ve yönetimini görevden alıp geçici kurul atadığı, daha sonra da mahkemece kayyum görevlendirilen CHP Çukurova İlçe’nin olağanüstü 1. Kongresi Aspendos Düğün Salonu’nda toplandı. Yeter sayıda imza ile önerilmesi üzerine Zeki Özer başkanlığında oluşan divan heyetinin yönettiği kongrede sükunet egemendi.

Divan Başkanı olarak bir konuşma yapan Zeki Özer, olgun bir ortamda, CHP’ye yakışı bir vakarda kongre ve seçim olması dileğini ifade etti, kongre sonrası el ele verilerek 2011 milletvekili seçimlerinde başarı için çalışılması gerektiğini söyledi.

Divanın biri mavi, diğeri beyaz renkte olan listeleri seçim kurulu heyetine teslimi üzerine seçimlere geçildi. İlçe delegelerini sıraya girip oy kullandığı kongrede bir iki ufak tartışma dışında genellikle sakin bir hava yaşandı. Kongre salonunu doldurup sokağa taşan kalabalık, taşradaki ilçe örgütlerinin başkan ve yöneticilerinin de kongreye katılımıyla gerçekleştiği görüldü. Oyların ayrımı sonucu 381 delegenin oy kullandığını, 3 oyun geçersiz sayıldığını açıkladı. Salonu dolduran kalabalığın heyecan ve merak dolu bakışları arasında gerçekleşen oy sayımı sonucunda, Ayhan Barut’un başkan adaylığındaki listenin 188, Mehmet Çelebi’nin başkan adaylığındaki listeninse 190 oy aldığı ve Mehmet Çelebi’nin CHP Çukurova İlçe Başkanlığına seçildiği açıklandı.

CHP ÇUKUROVA’DA MEHMET ÇELEBİ BAŞKAN SEÇİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2010 Çarşamba 15:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?