26
Mayıs
2024
Pazar
ÇUKUROVA - ÇUKUROVA - ADANA

Çoban Yurtçu anıldı

ÇOBAN YURTÇU MEZARI BAŞINDA ANILDI

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti kurucu başkanı Çoban Yurtçu vefatının 29. yılında Akçatekir Şıhlı Köyü’ndeki mezarı başında anıldı.

Anma törenine Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Cemiyet eski başkanlarından ve Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi sahibi Tamer Ünal, TSYD Adana Şube Başkanı Nihat Geven, ÇGC Yönetim Kurulu üyesi ve ASGD Adana Şube Başkanı Arif Basri Baş, Çoban Yurtçu’nun kızı Oya Erdoğan, torunu Fırat Erdoğan, ÇGC Üyesi Abdullah Yakar katıldı.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ile Akçatekir Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya’nın da yeraldığı anma töreninde, mezara kırmızı karanfiller bırakıldı. Burada ÇGC Başkanı Cafer Esendemir yaptığı konuşmada, “Cemiyetimizin kurucu başkanı, merhum Çoban Yurtçu’yu her yıl mezarı başında minnet ve rahmetle anıyoruz. Cemiyetimizin kurulmasında büyük emeği olan Yurçtu’yu hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Genç meslektaşlarımızın da Çoban Yurtçu ağabeyimizi örnek almasını istiyoruz” dedi.

Dualar okunup, Çoban Yurtçu ile ilgili anıların tazelendiği anma töreninin ardından bir açıklama yapan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Böylesine muhterem, önemli bir geçmişe sahip değerli bir şahsiyetin bölgemizden yetişmiş olması ve yetiştiği toprakları unutmayarak Şıhlı Köyü’ne defnedilmesini de vasiyet ederek buraya verdiği önemi ortaya koyan Merhum Yurtçu’yu rahmetle anıyoruz” dedi.

Törene katılan Akçatekir Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya da yaptığı konuşmada kendisinin de Şıhlı Köyü’nden olduğunu, bugün büyük ölçüde harap olan köyün yeniden imarı ve buradaki yaşamın canlandırılması konusundaki çalışmalarını anlatarak, Çoban Yurtçu’nun isminin de Akçatekir’de bir caddeye verildiğini, önümüzdeki günlerde de bu caddeye tabela asma töreni yapılacağını ve Adana basınını da davet edeceğini söyleyerek, merhuma Allah’tan rahmet diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 17:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?