18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇUKUROVA - ÇUKUROVA - ADANA

En güzel köpek seçildi

ADANA'DA DOG SHOW KÖPEK GÜZELLİK YARIŞMASI

Çukurova Belediyesi'nin DOHAYKO ve İl Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri'nin katkılarıyla düzenlediği Dog Show 2010 köpek güzellik yarışmasında ilginç görüntüler yaşandı.

Doğal Park'ta düzenlenen yarışmaya çok sayıda köpek ve sahibi katıldı. Etkinliğin sunumunu gerçekleştiren ve açılış konuşmasını yapan DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, sahipsiz köpekleri sahiplenen ve Dörtler köyünde köpek bakımevi yapan Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'a teşekkür etti. Çıtırık, "Köpekler bizden sadece sevgi ve bakım isterler. Onlardan korkmak yerine sevmeyi tercih etmeliyiz. Biz insanlar onların masum bakışı altında ezilmemeliyiz. Onları sahipsiz, başıboş, ilgisiz bırakmak yapılacak en büyük insanlık ayıbıdır" dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan da, insan-köpek ilişkisinde sevginin büyük rolü olduğunu ifade ederek, "Biz belediye olarak onlara mekan yaptık. Yaptığımız bakımevinde çok sayıda başıboş köpeği barındırıyoruz. Bu hizmetimizin diğer belediyelere de örnek olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Yarışmaya katılan 100'e yakın köpek sahibi ile birlikte jüri önüne çıkarken, ilginç figürler de sergilediler. Çeşitli cins ve ırktaki köpekler zaman zaman birbirleriyle dalaştı, bazen de birbirleriyle koklaşarak ilginç görüntüler oluşturdular. Yarışmanın birincisi "Oskar" adlı Alman kurdu olurken, ikinciliği şivava cinsi "Şiva" adlı köpek aldı. Yarışmada dereceye giren köpeklerin sahiplerine kupa, mama ve köpek kıyafetleri verildi.

ADANA'DA DOG SHOW KÖPEK GÜZELLİK YARIŞMASI
ADANA'DA DOG SHOW KÖPEK GÜZELLİK YARIŞMASI
ADANA'DA DOG SHOW KÖPEK GÜZELLİK YARIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 12:37:32
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 12:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?