18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇUKUROVA - ÇUKUROVA - ADANA

Sokak köpeklerine 'yıldızlı' barınak

SOKAK HAYVANLARINA GÖL MANZARALI BARINAK

Çukurova Belediyesi, Seyhan Baraj Gölü manzaralı, 5,5 dönüm alanda sokak köpekleri rehabilitasyon ve bakım merkezi kurdu.

Bir grup hayvanseverin de manevi desteğiyle ilçeye Sokak Köpekleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi kazandırdıklarını belirten Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, bu merkezde hayvanlara doğal ortamlarda bakım hizmet verileceğini söyledi. Hazineye ait, Seyhan Baraj Gölü kenarında, Topalak Köyü sınırlarında 5.5 dönüm alanda kurdukları merkezin etrafının da orman işletmesine ait olduğuna dikkati çeken Arıkan, şunları söyledi:

''Hayvanlara sahip çıkmak insanı bir görev. Çukurova ilçesi Adana'nın en modern merkezini oluşturuyor. Sosyo kültürel seviyesi en yüksek merkez ilçe olan Çukurova'da en fazla şikayet sokak köpeklerinden geliyordu. Bu köpekler, sokakta aç ve susuz kalırken, çevrelerine de tehlikeli olabiliyorlardı. Biz bu köpekleri koruma altına alarak hem insani bir görevi yerine getirmiş oluyoruz, hem de halkın şikayetlerinin önüne geçiyoruz.''

Arıkan, veteriner odası, bakım ünitesi, modern köpek kulübeleri, etrafı tel örgülerle çevrilmiş doğal yaşam alanlarının yer aldığı rehabilitasyon merkezinde sokaktan toplanan köpeklerin bakım ve rehabilitasyonlarının yapılmasının yanı sıra aşılanıp, kısırlaştırılacaklarını bildirdi.

Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık ise sokaktaki sahipsiz köpeklere sahip çıkmanın toplumdaki tüm bireylerin görevi olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'a teşekkür etti.

SOKAK HAYVANLARINA GÖL MANZARALI BARINAK
SOKAK HAYVANLARINA GÖL MANZARALI BARINAK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 11:47:00
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 12:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?