22
Mayıs
2024
Çarşamba
FEKE - ADANA
Belediye Sayfaları

Feke tarım fuarındaydı

24-28 Ekim 2007 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Bursa 5. Tarım Hayvancılık, Tavukçuluk, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarına Kaymakamımızın olurlarıyla İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Ziraat Odası olarak katılmış bulunmaktayız.


Fuar alanında Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü standında görevli arkadaşlarla sohbet etme ve bilgilenme imkanı bulduk. Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünün Türkiye deki tek Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü olduğunu ve sadece yumurtacı tavuklar üzerinde araştırma ve geliştirme yaptıklarını öğrendik. İlçemizde yetiştirilmeye uygun tavuk ırkları ve bu konuda Enstitü olarak yardımlarını talep ettik. Fakat yetkililerden amatör yetiştiriciliğe uygun ırklar konusunda çalışma yapmadıklarını, yetiştirdikleri ve adlarına tescil ettirdikleri ırkları telif ücreti karşılığında büyük firmalara verdiklerini öğrendik.

Fidancılık üzerine tanıtım yapan firmaların standları gezildi. Bunların arasında özellikle Nar fidanı (Hicaz) üzerine üretim yapan bir firma yetkilisi ile görüşme imkanımız oldu. Bu firmanın merkezinin Antalya ilinde olmasına rağmen Adana'da da şubelerinin bulunduğunu ve talep edildiği takdirde fidan temin edilebileceği bilgisi tarafımıza verilmiştir. Fidan fiyatının uygun olması nedeniyle İlçemiz çiftçilerinin talep etmesi halinde firmayla irtibata geçip taleplerini karşılayabilmek üzere ilgililerin kartvizitleri ve telefon numaraları temin edildi.


Daha sonra taş toplama makinaları ve Zeytin çırpma makinalarının olduğu standlar gezildi. Stand görevlilerinden makinalarla ilgili bilgiler alındı. Bölgemizde ve özellikle ilçemizde bu tür makinalar bulunmaması nedeniyle yayım çalışmalarımız esnasında bu makinalardan çiftçilerimize bahsedilecektir.

feke kaymakamlığı
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 16:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?