22
Mayıs
2024
Çarşamba
FEKE - ADANA
Belediye Sayfaları

Mantar toplarken kayboldular

Küçükkünye Köyü’ne bağlı Avlağa Mezrası’nda, geçtiğimiz cuma günü mantar toplamak için evlerinden çıktıktan sonra arkadaşıyla birlikte kaybolan ve dün Adana’nın Feke İlçesi’ne bağlı Gedikli Köyü’nde ölmüş olarak bulunan 6 yaşındaki Hasan Hüseyin Bozlağan’ın cesedi Adana Adli Tıp Kurumu’na getirilerek otopsi yapıldı.

Hasan Hüseyin Bozlağan’ın cenazesi, yapılan otopsiden sonra amcası Mehmet Bozlağan tarafından teslim alındı. Hasan Hüseyin’in cenazesi toprağa verilmek üzere minibüsle Kayseri’nin Develi İlçesi’ne bağlı Küçükkünye Köyü’ne götürüldü.

Yeğeninin 96 saat dağda kaldığını belirten amca Mehmet Bozlağan, "Köyde oyun oynarken arkadaşıyla birlikte mantar toplamaya gitmişler. Sonra kaybolmuşlar. Çaydan geçerken bizim çocuk suya düşmüş. Diğer çocuk da kolundan tutarak akıntıya kapılmadan çıkarmış. Sonra ölen çocuğun üzeri ıslanınca yorgun düşmüş ve ben gitmeyeceğim demiş. Diğer çocuk bir süre gittikten sonra hayvanları görünce yanında insan vardır diyerek gitmiş. Kimse olmayınca geri bizim çocuğun olduğu yere gelmiş. Bizim çocuk da olduğu yerden uzaklaşınca bulamamış. Sonra çocuk tepeye çıkmış ve köyü görünce köye doğru gitmeye başlamış" diye konuştu.

Dün, Feke İlçesi’ne bağlı Gedikli Köyü’nde Mikail Bozlağan (6) adlı çocuk, köylüler tarafından sağ olarak bulunduktan sonra yapılan arama çalışmalarında Hasan Hüseyin Bozlağan’ın da akşam saatlerinde cesedi bulunmuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 16:19:58
Güncelleme :28 Ocak 2006 Cumartesi 23:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?