18
Mayıs
2024
Cumartesi
FEKE - ADANA
Belediye Sayfaları

Öğrencilere sınav şoku

Adana’nın Feke İlçesi’ndeki Ayşe Baytok Yatılı Bölge Okulu (YİBO) 8. sınıf öğrencisi Hamide Akyol (14) ile Adana Gazeteci Adem Yavuz İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Burak Oflaz (15) sınav giriş yeri ve adresi yazılı olan sınava giriş belgesinde yer alan Ceyhan Şehit Fehmi Koç İlköğretim Okulu’na sabah geldiklerinde, okulun kapalı olduğunu görünce şaşırdı.

Uzun süre okulun açılmasını bekleyen 2 öğrenci ile velileri gelen giden olmayanca, en yakın karakola başvurarak okulun kapalı olduğuna dair tutanak hazırlattırarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuran öğrenci ve velileri Ceyhan’da hiçbir okulda OKS sınavı yapılmadığını öğrenince ikinci bir şok yaşadı.

Öğrenci velileri Ragıp Öflaz ile Nuh Akyol bütün yıl boyunca bu sınava hazırlanan öğrencilerinin bir yıllık emeklerinin boşa gittiğini ve çocuklarının psikolojik olarak çok etkilendiklerini söyledi. Veliler, "Bu yanlışlığı yaparak çocuklarımızı mağdur eden kişilerin bir an önce bulunup cezalandırılmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Öğrencilerden Hamide Akyol, bir yıl boyunca bu sınava hazırlandığını belirterek, "Bu sınavı kazanıp burs almak istiyordum. Ancak yapılan bu yanlış bütün emeklerimi ve hayallerimi boşa çıkardı. Çok üzgünüm" diye konuştu.

Burak Oflaz ise bir yıldan bu yana sınavla yatıp sınavla kalktığını ifade ederek, "Bir yanlışlık yüzünden tüm hayallerimiz ve çalışmalarımız boşa gitti. Bu yanlışlığı kim ne şekilde telafi ederse etsin biz sınava girmek ve hayalimizdeki okulu kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 04:20:57
Güncelleme :28 Ocak 2006 Cumartesi 23:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cumali kandemir IP: 193.255.192.xxx Tarih : 24.04.2006 13:46:53
türkiye burası her an her şey olabilir kardeşlerim üzülmeyin sizi bu duruma düşürenler utansın