26
Mayıs
2024
Pazar
FEKE - ADANA
Belediye Sayfaları

Şükrü'nün yüzü güldü

5 KİLOMETRE YÜRÜYEREK OKULA GİDEN ÖĞRENCİYE BİSİKLET

Adana'nın Feke ilçesinde ailesinin maddi durumu iyi olmayan lise 1. sınıf öğrencisi Şükrü Şener, okul taşıtına günlük 5 TL ödeyemediği için okula 5 kilometre yürüyerek gidebiliyor. Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından Şener'e bisiklet hediye edildi.

3-9 Mayıs Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle, Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından 10 yoksul ailenin çocuğuna dağıtılan bisiklet töreni bir dramı ortaya çıkardı.

Kendisine hediye edilecek bisikleti almak için Adana'nın Feke ilçesinden gelen 16 yaşındaki Şükrü Şener'in okuyabilmek için maddi imkansızlık nedeniyle 5 kilometre yürümek zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Feke Emniyet Amirliği ekipleri, Şener'in 5 kilometre yürüyerek okula gittiğini fark edince durumu Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez haberdar edildi.

Kesmez ise bu konuyu, bisiklet dağıtımı törenine gelen Vali Yardımcısı Fikret Deniz'e bildirdi. Deniz, Şükrü Şener'i yanına çağırarak, sorununun ne olduğunu sordu. Şener, okul ile evleri arasında 5 kilometre mesafe olduğunu, maddi imkanı olmadığı için yürüyerek yarım saatte gittiğini anlattı. Bunun üzerine Vali Yardımcısı Deniz, "Polis amcaların senin işini kolaylaştırdı. Artık bisikletle daha kolay gidersin. Polis amcalarına teşekkür etmen lazım. Bisiklet en çok senin işine yaradı. Artık 5 dakikada okula gidersin" dedi.

Hayatında ilk kez bisikleti olduğunu söyleyen Şener, haftanın 5 günü 5 kilometre yürümek zorunda kaldığını belirterek, "Ailem çiftçilik yapıyor. 5 tane kardeşim var. Köyle okul arasında okul taşıtı çalışıyor. Taşımalı sistem var ancak, bu sistemde öğrenci başına 5 lira para alıyorlar. Benim 5 liram olmadığı için yürüyerek gidiyorum. Benim gibi 5 tane arkadaşım da yürüyerek gidiyor" dedi.

Okula giderken özellikle yağmurlu ve karlı günlerde çok zorlandığına dikkat çeken Şener, "Yağmurlu günlerde üzerim ıslanıyor. Hasta oluyorum. Kar yağdığı zaman çok üşüyorum. 5 kilometre yürüdüğüm için derslerimi olumsuz etkiliyor. Ama ben yine de okuyup polis olmak istiyorum. Önüme ne kadar engel çıkarsa çıksın okuyacağım" diye konuştu.

En çok isteğinin okul ile ev arasında ücretsiz bir taşımacılık sistemi konulması olduğunu belirten Şener, "Köyden okula taşımalı sistem var ama benim ailemin durumu iyi olmadığı için binemiyorum. Benim büyüklerimden tek isteğim köy ile okul arasına ücretsiz fakirler için bir taşıma sistemi olması. Bana şimdi polis abiler bisiklet verdi. Yazın bununla giderim. Ama seneye okullar açılıp kış geldiğinde kar yağdığında bisiklete binemem. Bu benim için geçici bir çözüm olacak" diye konuştu.

Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için yıllarca bisiklet hayali kurduğunu ancak bir türlü bisiklet sahibi olamadığını vurgulayan Şener, "Polis ağabeylerim bisiklet hayalimi gerçekleştirdi. Onları çok seviyorum. Ben de büyüyünce polis olup fakir çocuklara yardım edeceğim" dedi.

Şener, emniyet bahçesinde ilk kez bisiklete binerek tur attı.

5 KİLOMETRE YÜRÜYEREK OKULA GİDEN ÖĞRENCİYE BİSİKLET
5 KİLOMETRE YÜRÜYEREK OKULA GİDEN ÖĞRENCİYE BİSİKLET
5 KİLOMETRE YÜRÜYEREK OKULA GİDEN ÖĞRENCİYE BİSİKLET
5 KİLOMETRE YÜRÜYEREK OKULA GİDEN ÖĞRENCİYE BİSİKLET
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 15:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?