18
Mayıs
2024
Cumartesi
İMAMOĞLU - ADANA

Bağkur parazitleri yakayı ele verdi

Adana’da düzenledikleri sahte rapor ve reçetelerle Bağkur’u dolandırdıkları iddia edilen, aralarında eczacıların da bulunduğu 10 kişi gözaltına alınarak, sorgularının ardından adliyeye sevkedildi. Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, yapılan bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, sahte rapor ve reçeteyle ilaç temin ettikleri iddia edilen, aralarında İmamoğlu İlçesi’nde faaliyet gösteren 2 ve Adana’da faaliyet gösteren 4 eczane sahibi ve kalfaları ile Adana Numune Hastanesi personelinin de bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

İmamoğlu’ndaki 2 eczanede yapılan aramada, 44 sağlık karnesi, değişik hastanelerden alınan 19 sağlık kurulu raporu, çok miktarda kupürlü ve kupürü kesilmiş ilaç ve çeşitli kişilere ait nüfus cüzdanı kayıt örnekleri ele geçirildi. Adana’daki 4 eczanedeki aramada ise 11 sağlık karnesi bulundu.

Güvenlik güçleri yaptıkları araştırmada, rapor kayıtlarının asıllarının Adana Numune Hastanesi’nde bulunmadığı, kullanılan doktor imza ve mühürlerinin de sahte olduğunu belirledi. Gözaltına alınan bu kişilerin düzenledikleri 154 sahte reçete ile Bağkur’dan 50 bin YTL aldıkları tespit edildi.

Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü, gözaltına alınan 10 kişinin adliyeye sevk edildiğini bildirdiler.

AA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2005 Cumartesi 17:41:20
Güncelleme :5 Haziran 2006 Pazartesi 15:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?