18
Mayıs
2024
Cumartesi
İMAMOĞLU - ADANA

Köprü inşaatı sürüyor

İMAMOĞLU’NDA CUMHURİYET KÖPRÜSÜ İNŞAATI DEVAM EDİYOR

İmamoğlu Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi ile Hürriyet Mahallesini birbirine bağlayacak olan ikinci köprünün yapımı devam ediyor.

İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altunköse, geçen hafta temeli atılan köprünün adını Cumhuriyetin 87 yılını nedeni ile adını Cumhuriyet Köprüsü verdiklerini ifade ederek, “Biz göreve geleli yaklaşık olarak bir buçuk yıl oldu. Belediye Başkanı olarak İmamoğlu için dün secim otobüsünde ne demişsek bugün tek tek yerine getiriyoruz. Bu köprümüzün de sözünü o zaman vermiştim, şimdi yerine getirmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Gece - gündüz demeden çalışmalarımız devam etmektedir. Göreceksiniz İmamoğlu hizmete doyacak. Allahın izniyle İmamoğlu’muzu Adana’mızın en güzel en güzide ilçelerinden birisi yapacağız” dedi.

Altunköse, köprünün uzunluğunun 23 metre, eninin 10 metre olacağını, ayrıca sağdan ve sol tarafta 1,5 metre yayalar ve öğrencilerin geçmesi için kaldırım yapılacağını ifade ederek. bu kaldırımlarla birlikte yolun genişliğinin 13 metreyi bulağını belirterek, “Köprümüzün, yerden yüksekliği de 6 metre olacak ve 200 ton kapasiteli her iki tarafı ışıklandırılmış bir şekilde yapılacak ve hemen köprünün batı tarafındaki boş alana da küçük mini bir park yapacağız” dedi.

İmamoğlu Belediye Başkanı Altunköse iki ay içerisinde ilçeye 20 yatak kapasiteli bir otel ile 1200 kişilik modern bir düğün salonunun temelini atacaklarını kaydederek,”Her mahalleye bir park sözümüzden dolayı Hürriyet Mahallesi ve Fatih Mahallesinde yapımı devam eden parklarımızın açılışını yapacağız. Ayrıca hızla yol ve bulvar çalışmalarımız devam ediyor bu bulvar ve yollarımızı ise bu hafta içerisinde hizmete açacağız. Halkımızın desteği arkamızda olduğu müddetçe ben bu ilçeme hizmet etmeye doymuyorum. Ben bu güzel ilçede doğdum, burada öleceğim. Böyle köhne köy görünümlü kalmasını hazmedemiyorum. Bizim diğer ilçelerden neyimiz eksik? Aslında eksiğimiz yok, üstelik fazlalığımız dahi var. Allahın izni ile bu halkımın desteği benin yanımda olduğu müddetçe İmamoğlu’na çağ atlatacağım” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 16:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?