18
Mayıs
2024
Cumartesi
İMAMOĞLU - ADANA

ihmal ölüm getirdi

İmamoğlu'nda, belediyenin patlayan su borusunu tamir edemediği için açtığı çukura düşen 8 yaşındaki kız çocuğu, boğularak hayatını kaybetti.

Hürriyet Mahallesi'nde meydana gelen olayda, tarım işçiliği yaparak geçimini sağlayan 6 çocuk babası Hamit Satılmış'ın (28) eşi Türkan Satılmış (28), dün öğle saatlerinde komşu ziyaretine gitti. Bir süre sonra annesini çağırmak için yola çıkan Hazal Satılmış da (8), belediyenin daha önce su borusu tamiri için açıp kapatamadığı, sonra da ikinci bir patlak nedeniyle çamurlaşan yolda yürümeye başladı.

Çamurlu yolda yürürken gölete dönüşen çukurun kenarında ayağı kayan Hazal Satılmış su dolu çukura düştü. Hazal'ın çırpınışlarını gören kardeşleri komşularında oturan annesine giderek durumu bildirdi. Anne Türkan Satılmış da, olay yerine geldiğinde kızının sulara gömüldüğünü fark etti. Olayın aile büyüklerini bildirilmesi üzerine çukurda yapılan aramada küçük kızın cesedi bulundu. Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldıktan sonra ailesine teslim edilen Hazal'ın cesedi, İmamoğlu İlçesi'ndeki İhsan Hamit Mezarlığı'na defnedildi.

Acılı aile fertleri, Hazal'ın ölümüne yol açan çukurun 15 gündür kapatılmadığını iddia ederek belediyeden davacı olacaklarını bildirdi. Tarım işçiliği yaparak geçimlerini sağlayan baba Hamit Satılmış ve anne Türkan Satılmış ile amca Ali Satılmış (33), olayda belediyenin ihmali olduğunu ve suçluların cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

Belediye yetkilileri ise Hürriyet Mahallesi Fatih İlköğretim Okulu yanındaki su borusu patlağının ana boru olması nedeniyle sorun yaşadıklarını belirttiler. Yetkililer, asbest borunun tamir edildikten sonra yumuşak zeminin çökmemesi için en az 3-4 gün kurumasını beklemek zorunda olduklarını, olay yerinde ikinci bir patlağın meydana gelmesi üzerine, sızan suyun vatandaşlar tarafından kendilerinin bilgisi dışında bamya sulamak üzere tarlaya çevrildiğini, oradan sızan suyun da eski çukuru doldurduğunu ve istenmeyen olayın meydana geldiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 15:26:01
Güncelleme :5 Haziran 2006 Pazartesi 15:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?