18
Mayıs
2024
Cumartesi
İMAMOĞLU - ADANA

Susuz kalan Saycalılar öfkeli

Adana'da 1998 yılında meydana gelen deprem sonrası içme suyu yatakları kuruyan köylüler, yeni açılan kuyudan da verim alamayınca sıcak yaz aylarında perişan oldu.

Adana'nın İmamoğlu İlçesi'ne bağlı Sayca Köyü'nde içme suyu ihtiyaçlarını eşeklerle, traktörlerle el arabalarıyla kilometrelerce yürüyerek eskiden açılan pınarlardan temin etmeye çalışan köylüler, çağdışı çileye bir an evvel son verilmesini istedi.

Yıllardır süren su meselesinin çözülmesi için çalmadık kapı bırakmadıklarını belirten köylüler, son çare olarak da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Suyumuzu getirirsen teşekkür ederiz, ömür boyu duacın oluruz" dedi.

Sayca Köyü'nün içme suyu meselesine bir an evvel çözüm bulunmasını isteyen Muhtar Bilal Sansar ise, "Milletvekilleri seçim zamanı gelip, söz verip gidiyorlar. Sigara paketi üzerine aldıkları notları da yollara atıp bizi unutuyorlar. Koltuğa oturunca her şey değişiyor. Bizim öncelikli sorunumuz içme suyu. Su yüzünden çektiğimiz sıkıntılar, AB yolundaki Türkiye'ye yakışmıyor. 21. yüzyılda çağdaş bir ülkede susuz köy olur mu? Biz bu çağın insanı değil miyiz? " diye konuştu.

Sıcak yaz günlerinde özellikle de hayvanlarının içme suyu ihtiyacını karşılamak için de Çatalan Baraj Gölü'nden yararlandıklarını anlatan köylüler, Adana'nın içme suyu ihtiyacını da karşılayan Çatalan Baraj Gölü'nden arıtma yoluyla su alınması halinde kendilerinin sorununun da kökten çözüme kavuşacağını belirtti.

Mehmet Büyükarı / Kenthaber / Adana
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 17:11:29
Güncelleme :4 Ağustos 2005 Perşembe 15:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?