18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARATAŞ - ADANA

9 engelliye tekerlekli sandalye

KARATAŞ'TA 9 ENGELLİ TEKERLEKLİ SANDALYELERİNE KAVUŞTU

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu ve Karataş Kaymakamlığının işbirliği sonucu Adana’nın Karataş İlçesi’nde 9 engelliye tekerlekli sandalye verildi.

Karataş Kaymakamı Kaya Çelik, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Bedensel Engelliler Federasyonu işbirliğiyle ilçede belirledikleri 9 engelli vatandaşa böyle bir katkı sağladıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya da, engellilerin de toplumun bir ferdi olduğunu, imkan sağlandıkça çok başarılı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Karakaya, amaçlarının engellileri toplumla barışık hale getirmek, özellikler gençleri spora kazandırmak olduğunu belirterek, “İlk etapta 9 engellimize böyle bir imkanı sağladık. Karataş ilçemizdeki bir vatandaşımıza önümüzdeki günlerde akülü sandalye teslim edeceğiz. Diğer köylerimizde de engellileri kaymakamlıklarımızın işbirliği ile tespit etmeye çalışıyoruz. Bu sayıyı daha da arttıracağımızı ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Kırsal kesimlerde yaşamını sürdüren engellilerin bu tarz desteklere daha çok ihtiyaçlarının olduğunu, toplumla kaynaşmalarında karşılaştıkları güçlükleri yakından bildiğini kaydeden Karakaya, “Ben de uzun yıllar köyde yaşamımı sürdüren bir engelli olarak bu sıkıntıları çok yakından yaşamış biriyim. Doğuştan veya sonradan engelli olan insanlarımızın ihtiyacı olan gerek tekerlekli, gerekse akülü sandalye başvurularında istenilen evrakların oldukça fazla olması engelli insanlarımızı oldukça üzmektedir. Bürokratik engellerin bir an önce yeniden düzenlenmesi engelli insanlarımızı oldukça mutlu edecektir.

Unutmayalım ki, hepimiz potansiyel birer engelli adayıyız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 12:08:44
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 12:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?