18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARATAŞ - ADANA

Dinlenme tesisleri satılıyor

ADANA DEFTERDARLIĞI KARATAŞ EĞİTİM VE DİNLENME TESİSİNİ SATIŞA ÇIKARDI

Adana Defterdarı Tamer Utkucu, Maliye Bakanlığının yönetiminde olan Karataş'taki sosyal tesislerin satılması gündeme alındığını belirterek, "Bu kapsamda Adana Defterdarlığı olarak, ilimizde Defterdarlığımıza ait Karataş Eğitim ve Dinlenme Tesisi ekonomiye kazandırılması amacıyla satışa çıkarılmıştır"dedi.

Utkucu yaptığı açıklamada, "İki katlı 25 blokta 125 adet müstakil konutumuz mevcuttur. Konutların 100 adedi 4 kişilik, 25 adedi de 3 kişiliktir. Tesisin toplam yatak kapasitesi 475'dir. Ancak yatak kapasitesi konutta kalanların durumuna göre 550 adede kadar yükseltilebilmektedir.Tesiste Eğitim ve Seminerlerde kullanılmak üzere klimalı anfi tipi 2 adet 66'şar kişilik eğitim salonları mevcuttur. Sahil şeridi 400 metre uzunluğunda kumsala sahiptir. Sahile bakan, 500 kişi kapasiteli yemekhane mevcuttur. Ayrıca futbol, voleybol, basketbol sahası ile çocuklar için oyun parkı vardır. İskele Köyü mevkiinde 5243 nolu parselde bulunan 77bin 528 m2 büyüklüğünde ve 11 milyon 316 bin 241 TL. değerinde Eğitim ve Dinleme Tesisimizin satışı 04 Ağustos 2010 tarihinde saat 10.00 'da ihale yoluyla yapılacaktır"dedi.

Bunların dışında, yapılan satışlarda satış bedelinin en az dörtte biri peşin olarak tahsil edildikten sonra geriye kalan kısımlarına 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı getirildiğini kaydeden Utkucu, "Bu taksitlere aylık yüzde 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanacaktır. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren beş yıl süre ile emlak vergisine tâbi tutulmayacaktır. Hazineye ait arazilerin ekonomiye kazandırılması amacıyla, 04 Ağustos 2010 tarihinde satışa sunulan Hazine'ye ait tesis hakkında ayrıntılı bilgiler Adana Defterdarlığı internet sitesi olan www.adanadefterdarligi.gov.tr adresinde yayımlanmıştır"diye konuştu.

ADANA DEFTERDARLIĞI KARATAŞ EĞİTİM VE DİNLENME TESİSİNİ SATIŞA ÇIKARDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 13:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?