18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARATAŞ - ADANA

Karataş Büyükşehir'e bağlandı

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, kamuoyunu uzun süredir meşgul eden Karataş İlçe Belediyesi’nin Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasını oybirliğiyle kabul etti.

Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu’nda saat 17:00’de Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak başkanlığında yapılan meclis toplantısında, Adana Valisi Cahit Kıraç’ın, Karataş, Yumurtalık İlçe belediyeleri ile Bahçe, Tuzla, Kaldırım ve Yeşilköy Belde belediyelerinin Büyükşehir’e bağlanması yolundaki olumlu mesajı, meclis üyelerine de okundu.

Başkan Durak, Vali Kıraç’ın isteği doğrultusunda, Adana Kent Konseyi’nin 4.5 saat süren görüşme sonucu aldığı kararın Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de getirildiğini belirterek, kararın oylanmasını istedi. Oylamadan önce Karataş İlçe eski Belediye Başkanı Fuat Karataş, CHP’li meclis üyesi Yüksel Erdğan, SHP’li Yakapınar Belediye Başkanı Osman Keser, DYP’li meclis üyesi Ömer Tan, AKP’li meclis üyesi Ali Gören de Karataş’ın Adana Büyükşehir’e bağlanması yolunda olumlu görüş belirttiler.

Daha sonra yapılan oylamada meclis üyeleri oybirliğiyle Karataş’ın Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasını onayladı. Başkan Durak, meclis üyelerine olumlu yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederken, kararın İçişleri Bakanlığı’na gönderileceği, Bakanlığın da kararı Bakanlar Kurulu’na sunacağı, Bakanlar Kurulu’nun da olumlu yönde karar çıkarması üzerine Karataş ilçe belediyesinin, Başkan Yusuf Erenkara ve meclis üyelerinin olumsuz tavrına rağmen Büyükşehir’e bağlanacağı belirtildi.

Mecliste daha sonra görüşmeye alınan büyükşehir sınırları içerisinde faaliyet gösteren akaryakıt satış istasyonu ve servis istasyonlarına ilaveten LPG satış istasyonlarının kurulması ile ilgili nazım imar plan değişikliğine ait karar ise komisyona havale edildi.

karataş
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 09:36:20
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 13:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?