17
Mayıs
2024
Cuma
KARATAŞ - ADANA

Karataş cinayetinde karar: 15 yıl hapis

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki son duruşmada tutuklu sanık Turan Şimşek (34) ile maktulün babası Hüseyin Çiçek (61), avukatıyla birlikte hazır bulundu. ’Taammüden adam öldürmek’ suçundan ömür boyu ağır hapsi istenen Turan Şimşek, "Patronum Kemal Girmez, bana tarlaya zehir atmamı istedi. Metin Çiçek de benden ısrarla tarlayı sürmemi istedi. Metin, daha sonra 70 işçinin arasında küfür ederek beni küçük düşürdü. Söyledikleri çok zoruma gitmişti. O güne kadar hiç içki içmemiştim. Kafam bozuldu. Alkol aldıktan sonra tekrar Metin’in yanına gittim. Bana küfür etmeyi sürdürünce bende yanıma aldığım silahla ateş ettim. Şimdi çok pişmanım. Adaletinize sığınıyorum" dedi.

Baba Hüseyin Çiçek ise sanığın yalan ifade verdiğini söyleyerek, "Sanık doğruyu konuşmuyor. Cezadan kurtulmak için yalan ifadelere başvuruyor. Şikayetçiyim ve cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, önce müebbet hapis cezası verdiği sanığı, hafifletici sebepleri göz önüne alarak adam öldürmek suçundan 15 yıl ağır hapis, ruhsatsız silah kullanmaktan da 10 ay hapis cezasına mahkum etti. Cezayı az bulan maktul yakınları, karara itiraz edeceklerini söyledi

iha-adana
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 15:44:47
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 13:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?