18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARATAŞ - ADANA

Karataş'ta keşif cinayet davası başladı

Adana'nın Karataş İlçesi'nde, arazi anlaşmazlığı yüzünden Mustafa Ekiz'in (44) vurularak öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla aynı aileden 5'i tutuklu 6 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tutuklu sanıklar Bekir Kurt (33) ile amcası Apdulkadir Kurt (47) hazır bulundu. Diğer tutuklu sanıklar Cemal, Sadık ve Mustafa Kurt ise bir başka suçtan tutuklu bulundukları için duruşmaya getirilmezken tutuksuz sanık Eyüp Kurt, davaya gelmedi.

"Kasten adam öldürmek ve "Azmettirmek" suçundan 24'er yıl ağır hapis cezası istemiyle yargılanan amca ile yeğenden Bekir Kurt, ifadesinde cinayeti üzerine aldı. Yeğen Kurt, "Ekiz ailesiyle tarla meselesi yüzünden anlaşamıyorduk. Olay günü bir araya geldiğimizde ölen Mustafa Ekiz, ağza alınmayacak küfürler edince ben de dayanamayıp öldürdüm. Amcam ve diğer kardeşlerim beni azmettirmiş değil" dedi.

Sanık Abdulkadir Kurt ise, "Ben olayın yatışması için yeğenlerime tokat attım. Ancak Mustafa hakaret etmeye devam edince Bekir de saldırdı, onu engelleyemedik. Ben kimseyi azmettirmedim. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Müşteki tarafın katılmadığı davada sanıkların tahliye istemi reddedilerek duruşma ertelendi.
Olay, 24 Ekim 2004 günü sabah saat 10.30 sıralarında Karataş İlçesi Dolaplı Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre, 60 dönümlük tarla ihtilafı sebebiyle mahkemelik olan Ekiz ve Kurt aileleri, keşif sebebiyle tarlada bir araya geldi. Kurt ve Ekiz fertleri arasında yaşanan şiddetli kavga sonucu Mustafa Ekiz, silah ve bıçak kullanılarak ağır şekilde yaralanmış, kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

ADANA - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 17:02:35
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 14:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?