25
Mayıs
2024
Cumartesi
KARATAŞ - ADANA

Karpuz Festivali'ne doğru...

TUZLA, KARPUZ FESTİVALİ'NE HAZIRLANIYOR

Adana'da sezonun ilk karpuzlarının üretildiği Karataş ilçesine bağlı Tuzla beldesi, Karpuz Festivali'ne hazırlanıyor. Hasat edilen ilk organik kavun ve karpuzu Vali İlhan Atış'a ikram eden Tuzla Belediye Başkanı Cumali Portakal, kendisini festivale davet etti.

Çukurova Bölgesi'nde haziran ayının gelmesiyle kavun ve karpuzda hasat sevinci yaşanmaya başladı. Türkiye'nin karpuz üretiminin önemli bir kısmını karşılayan Adana'nın Karataş ilçesi Tuzla Beldesi'nde yüksek seralarda üretimi yapılan kavun ve karpuzlar da hızla hasat edilmeye başlandı.

Tuzla Belediye Başkanı Cumali Portakal, hasat edilen ilk organik karpuzu Vali İlhan Atış'a hediye etti ve 11 Haziran'da yapılacak olan 4. Karpuz Festivali'ne davet etti.

Adana Valisi İlhan Atış, Tuzla Bölgesi'nin Türkiye'nin en erken karpuzunun üretildiği bölge olduğunu belirterek beldenin tarım ürünleri yanı sıra turizmle de ön plana çıkması için çalışma yapıldığını ifade etti. Vali Atış, “Festivalinize geleceğim. Ayrıca, Türkiye'mizde en erken karpuz hasadının Adana da yapılması çok güzel, Adana'da ve Türkiye'de 20 gündür Tuzla karpuzu satılıyor bu gerçekten çok sevindirici” şeklinde konuştu

Adana'nın sanayi kenti olmasının yanı sıra aynı zamanda tarım kenti de olduğunu belirten Atış, "Dünyada sulak alanların azalmasıyla gıda krizi baş göstermeye başlayacak. O zaman Adana'nın değeri daha da artacak. Keşke öyle olmasa ama bu bir gerçek. Adana Türkiye'nin ve dünyanın gözbebeği olmaya aday bir kent" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2010 Pazar 00:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?