18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARATAŞ - ADANA

Kirve cinayetine 24 yıl istendi

Karataş'a bağlı Tuzla Beldesi’nde kirvesini öldürdükten sonra kazdığı bir çukura gömdüğü iddiasıyla tutuklanan iki sanık hakkında "kasten adam öldürme ve 6136 sayılı silah kanuna muhalefet" suçundan 24 yıl ağır hapis cezasıyla dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianamede Tuzla Beldesi civarındaki köylerde tefecilik yapan 52 yaşındaki Nazif Öcal’a yüksek miktarda borçlanan ve ödemeyi yapamayan 36 yaşındaki Mehmet Çelik ile yine borcu bulunan 43 yaşındaki Ramazan Kum’un cinayeti birlikte planladıkları ortaya çıktı.

15 Şubat 2004 günü yaşanan olayda sanıkların Nazif Öcal’ı tarlaya bakma bahanesiyle Tuzla Beldesi’ne bağlı Yeni Murat Köyü Bucak mevkiine götürdükleri kaydedilen iddianamede, "Ardından Seyhan Nehri’ne av hayvanlarına bakmak bahanesiyle nehir yatağına ağaçlıklı bir bölgeye götürdükleri Nazif Öcal’ı başından Mehmet Çelik tarafından tabanca ile vurarak öldürüp üzerindeki para, senetler, cep telefonu ve cüzdanı aldıktan sonra kazdıkları bir çukura kısmen gömdükten sonra olay yerinden ayrıldıkları" belirtildi.

Sanık arkadaşların davası önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde başlayacak. Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nde çiftçilik yapan Nazif Öcal, alacaklarını tahsil etmek üzere 15 Şubat 2005 günü Adana’ya geldi ancak kendisinden bir daha haber alınamadı. Öcal’ın cesedi 4 Mart günü tarlada çalışan işçiler tarafından bulundu. Üzerinden kimliği çıkmayan ve belden yukarısı çürüyen Nazif Öcal yakınları tarafından protez dişi ve üzerindeki Adıyaman yöresine ait şalvardan teşhis edilirken Mehmet Çelik kirvesinin cenazesinde gözyaşları dökmüştü.

Nazif Öcal’ın kredi kartından harcama yapıldığını belirleyen jandarma Mehmet Çelik’i gözaltına alarak cinayeti aydınlattı. Mehmet Çelik ilk ifadesinde olay yerinde yalnız olduklarını ve Nazif Öcal’ı kazara vurduğunu söylemesine karşın yapılan soruşturma neticesinde olayın kaza olmadığı ve cinayetin Mehmet Çelik ve Ramazan Kum tarafından planlanarak işlendiği ortaya çıktı. Gözaltına alınıp sorgulamaları tamamlandıktan sonra mahkemeye çıkartılan sanıklardan Mehmet Çelik ve Ramazan Kum tutuklanarak Karataş Cezaevi’ne konulmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 14:18:00
Güncelleme :5 Haziran 2006 Pazartesi 17:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yeliz kum IP: 212.175.112.xxx Tarih : 5.04.2008 08:43:39

bazı insanlar kendini çok zeki sanıyorlar ama YANILIYORLAR BİLMEDİĞİNİZ BİRŞEYİN ARKASINDAN KONUŞMAK BU KADAR KOLAY OLMAMALI BEN 17 yaşında bi genç olarak bunların yazılmasına karşıyım mehmet çelik benim dayım ramazan kum ise babam babam şuan dışarda çünkü suçsuzluğu açıklandı neden bunu gazetelerde göremiyoz dayımsa bunu yapacak en son kişilerden birisidir kazayla olması mümkün değilmiş gibi herkes alehine konuşuor çünkü insanları suçlamak çok kolay bu dünyaDA ŞUAN BU DÜNYANIN BU DURUMA GELMESİ BANA GÖRE İNSANLARIN DÜŞÜNMEDEN HAREKET ETMESİDİR YELİZ