28
Mayıs
2024
Salı
KARATAŞ - ADANA

MHP ilçe başkanı: Mehmet Karakuş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karataş İlçe Başkanlığı'na Mehmet Karakuş seçildi. Kongrede konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recai Yıldırım, bugün için Türk milletinin birlik ve bütünlüğünün tehlikede olduğunu savundu.
MHP Karataş İlçe Kongresi Belediye Toplantı Salonu'nda yapıldı. Divan Başkanlığı'nı eski Milletvekili Metanet Çulhaoğlu'nun yaptığı kongreye, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recai Yıldırım, MHP Adana İl Başkanı Yılmaz Tankut, Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi A.Fatin Özdemir, Seyhan İlçe Başkanı Hasan Yaman, Yüreğir İlçe Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Güntürk, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Taner Özler, parti delegeleri ve partililer katıldı.
Kongrede konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recai Yıldırım, bugün ülkenin bütün sosyal dilimleriyle baskı altına alındığını ve Türk halkının cinnet geçirecek duruma getirildiğini ifade etti. Yıldırım, "Aileler çözülmekte, boşanmalar artmaktadır. Kapkaç, soygun ve cinayetler her gün gazete sayfalarını doldurmaktadır. Tüm bu olaylar Türk milletinin büyük bir maddi sıkıntı içerisinde olduğunu göstermektedir. 3 yıllık AK Parti iktidarında çiftçi tarlasını ekemez hale getirilmiş ve şehirlere göçe zorlanmıştır. Bu hükümet bunu planlı ve şuurlu bir biçimde yapmaktadır. AB Tarım Fonu üye ülkelere para akıtırken, bize gelince para yok oluyor. Türk çiftçisi AK Parti Hükümeti'nce açlığa mahkum edilmiştir" dedi.
Son günlerde tekstilcileri, turizmcilerin, ihracatçıların, kısaca bütün sektör yöneticilerinin hükümet yetkilileriyle görüşmek ve sıkıntılarını anlatmak için sıraya girdiklerini söyleyen Yıldırım, "Bu hükümet ülkemizi ithalat cennetine dönüştürdü. Sanal büyümeden, sanal gelişmeden bahsediyorlar. Kalkınma hızının yüzde 8-9'larda olduğunu söyleyerek pembe tablolar çiziyorlar, Türk ekonomisinin 15., 16. sıralarda olduğu yalanını söylüyorlar, hep gerçeklerden kaçıyorlar. Ancak kaça kaça bir yerlerde duracaklar. Bu da sandık olacak. Yüzlerce işyeri kapanıyor ancak bu hükümet ülkenin gelişmekte olduğunu söylüyor. Vatandaşımız ise evine götüreceği ekmeği, çocuğuna vereceği harçlığı nasıl bulurum diye düşünüyor" şeklinde konuştu.
MHP Adana İl Başkanı Yılmaz Tankut da konuşmasında, MHP'nin milletin içinden çıkmış bir hareket olduğunu belirterek, "Türk milleti varolduğu müddetçe MHP'de varolacaktır. Bizler milletin özünden yetiştik. Bugün ülkemiz parça parça yapılmak isteniyor. Gaflet ve ihanet içinde olanlar var. Bizler bunun karşısında yılmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmak mecburiyetindeyiz. Sen ve ben kavgasına bu davada yer yok. Hep birlikte menzile ulaşmak zorundayız" açıklamasında bulundu.
Konuşmalardan sonra ve tek listeyle gidilen kongrede, MHP Karataş İlçe Başkanlığı'na Mehmet Karakuş seçilirken, yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:
"Kadir Toprak, Ali Çetinkaya, Kadir Püsküllü, Ekrem Kuşçu, Abdullah Aksoy, İsmail Bektik, Mafik Akdemirbey, İbrahim Marangoz, Ali Bulut ve Ali Durnaoğlu."

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 18:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?