24
Mayıs
2024
Cuma
KARATAŞ - ADANA

Tuzla, yatırımcıları bekliyor

Türkiye'nin en uzun kumsalına sahip Adana'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Tuzla Beldesi, turizmden hak ettiği payı alabilmek için yatırımcıları bekliyor.

Tuzla Belediye Başkanı Ramis Avcı, denizi, doğal yapısı, dalyan ve lagünleriyle ilgi çeken yerleşim biriminin, ilgisizlik yüzünden atıl konumda kaldığını söyledi. Tuzla'nın en uzun sahil şeridi ve tertemiz kumsalıyla eşi bulunmaz bir tatil cenneti olabileceğine işaret eden Avcı, "Bu kadar uzun sahil ve kumsal Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. Bu kumsallar Antalya'da olsa bir kat daha büyür. Bizde var ama değerlendirilemiyor. Bu konuda büyüklerimizin, iş adamlarımızın ilgi ve desteğini bekliyoruz. Tuzla'ya yapılacak her yatırım ülkeye kazanç demektir. Tuzla'ya yapılacak yatırımlarla elit tabakayı da çekmemiz lazım. Tuzla daha güzel ve nezih bir turizm bölgesi olmaya layık" dedi.

Başkan Avcı, Tuzla'ya yatırım yapmak için belediye bütçesinin yetmeyeceğini, kış aylarında 3 bin 600 olan nüfusun yaz döneminde 10 binlere çıktığını belirterek, "Tuzla turizm açısından göz ardı edilecek bir yer değil. Ancak bizim yatırım imkanımız yok. İller Bankası'ndan aldığımız ödenek beldenin ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor. Buna rağmen beldeyle sahil arasındaki 1.5 kilometrelik yolu genişletme çalışmasına başladık. Ağustos sonunda da asfaltlamayı düşünüyoruz. Şehir merkezinde de 5 bin metre kare kilit parke taşı döşemeyi planladık. Bunun 3 bin 500 metre karesini bu yıl için tamamlayacağız. Pazar yeri sorunumuzu da sağolsun Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk giderdi. Bundan sonra beldeyi güzelleştirme çalışmalarına ağırlık vereceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 11:49:31
Güncelleme :30 Temmuz 2005 Cumartesi 12:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?