26
Nisan
2024
Cuma
POZANTI - ADANA

CHP'ye yoğun katılım

POZANTI'DA 33 DSP'Lİ CHP'YE KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Serdar Seyhan, Pozantı ilçesinde DSP'lilerin partilerine katılımı ile CHP rüzgarının daha da güçlendiğini söyledi.

CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan, ülke genelindeki uyanışın Toroslar'da da başladığını, bu rüzgarın tüm Çukurova'ya yayılacağını ve CHP iktidarının yaklaştığını ifade ederek, "Tarihsel misyona sahip olan Pozantı'nın tarihi bir olaya daha tanıklık ediyor. DSP Pozantı İlçe Başkanı Muzaffer Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri toplu halde saflarımıza katılarak esen rüzgarımıza güç katmışlardır. Toroslar'dan esen bu rüzgar, bu uyanış, inanıyorum ki tüm Çukurova'ya yayılacaktır" dedi.

Seyhan, CHP'nin sadece sosyal demokratların partisi olmadığını, böylesi önemli dönemeçlerde cumhuriyeti kuranların, cumhuriyeti sevenlerin, benimseyenlerin, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkanların, demokrasiye inananların da büyük partisi olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet tarihimiz boyunca, ülkemizde yaşanan siyasi mücadeleler, cumhuriyet ekseninden kaymadan süregelmiş, hiçbir iktidar sahibi parti, cumhuriyet ekseni dışına çıkmayı düşünmemiştir. Ne zaman ki AKP iktidar oldu, bu anlayış, bu işleyiş de değişti. Devletin kurumlarını ele geçirme, devletin yapısını dönüştürme girişimleri başlatıldı. AKP ile cumhuriyetin temel değerleri tartışmaya açıldı. Cumhuriyete ve onun değerlerine saldıranlar amaçlarına ulaşamayacaklardır. Bu esen rüzgar, sadece CHP'yi iktidara taşımayacak, aynı zamanda cumhuriyeti dönüştürmek isteyenlere dur diyecektir. Mollalar cumhuriyetine izin vermeyeceğiz."

CHP Pozantı İlçe Başkanı Hasan Yıldırım da, katılım nedeniyle yaptığı konuşmasına, "Ekonomik yönden iflasın eşiğinde olduğumuz, işsizliğin arttığı, insanların aç yattığı, şehit cenazelerinin arttığı, ulusal onurumuzun ayaklar altına alındığı, vatan topraklarının yabancılara satıldığı, aziz vatanımızın ve vatandaşlarımızın bu karanlık durumu bize reva gören AKP'den kurtarılması için birleşelim, bütünleşelim ve tek yumruk olalım dediği bir dönemde güçleniyoruz" dedi.

CHP Adana İl Sekreteri Tevfik Ongun, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Bağ, Mehmet Müftüoğlu ve Alaattin Kaya'nın da hazır bulunduğu törenle şu isimler CHP'ye katıldı:

"DSP Pozantı İlçe Başkanı Muzaffer Özdemir, DSP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Demir, Ahmet Anıl, Hüseyin Güngör, Bünyamin Ünal, Ömer Akün, Ali Yurt, Gülendam Zeybek, Esma Kuşçutopal ile DSP üyeleri Nuray Güven, Gökhan Güven, Rukiye Özdemir, Yusuf Deliboran, Müşeray Demir, H. Hüseyin Güven, Fatma Güven, Adan Öğür, Sultan Güngör, Halil Altunsu, Zehra Güven, Adan Coşkun, Cumali Yetin, Süleyman Özdemir, Ali Yavuz, Ali Boran, Müge Demir, Mustafa Konuk, Gürhan Aydın, Ferhat Tüfekçi, Fehmi Öznur, Mennan Uğurludeveci, Abdulkadir Sarıeroğullarından ve Mehmet Özçelik."

POZANTI'DA 33 DSP'Lİ CHP'YE KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 15:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?