3
Mayıs
2024
Cuma
POZANTI - ADANA

Nakil isyan ettirdi

Adana'nın Pozantı ilçesindeki M Tipi Kapalı Çocuk Cezaevi'nde taciz ve işkence iddialarının ardından 201 çocuğun Ankara Sincan'daki cezaevine nakil işlemleri sürerken, nakil öncesi oğlunu görebilmek için cezaevi önüne gelen bir anne gardiyanla tartışıp, aracını durdurduğu savcıya "Çocuğumu görmek istiyorum" diye bağırdı.

Pozantı Cezaevi'nde dün sabah başlayan nakil işlemlerine bugün de devam ediliyor. Dün 59 kişinin nakledildiği cezaevinden bugün sabah da 39 kişi Sincan'a sevk edildi. Bu arada çocuklarının Adana'dan Ankara'ya nakledileceğini öğrenen aileler de cezaevine geldi.

Polise taş attığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan 15 yaşındaki O.A.'nın annesi Nurten A. da, sabahın erken saatlerinde geldiği cezaevi önünde oğlunu görebilmek için büyük mücadele verdi. Babası ve eşiyle geldiği Pozantı Cezaevi önünde oğluyla görüşme isteğini geri çeviren gardiyanla tartışan Nurten A, "Oğlumu görmek istiyorum, onu görmeden buradan gitmem. Oğlum Ankara'ya gidecek. Bir daha nasıl göreceğim" dedi.

Gardiyan ise, "Ben yetkili değilim. İçeri girmenize izin veremem" diyerek kadını bekleme salonundan çıkarttı. Kadın, burada demir kapılara tutunarak "Oğlumu görmek istiyorum, yetkili bir kişi gelsin. Oğlumu göreceğim" diye bağırmaya devam etti.

Oğlunun hiçbir suçu olmadığını, imam hatibe gittiğini, buna rağmen gece yarısı polise taş attığı iddiasıyla gözaltına alındığını öne süren Nurten A., bu sırada cezaevine gelen Pozantı Cumhuriyet Savcısı'nın aracını durdurarak "Oğlumla görüşmek istiyorum" diyerek bağırdı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2012 Çarşamba 11:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?