24
Mayıs
2024
Cuma
POZANTI - ADANA

İmkansızlıklar onları durdurmuyor

AKÇATEKİR BELEDİYESİ İMKANSIZLIKLAR İÇİNDE HİZMET VERİYOR

Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir Belde Belediyesi, imkansızlıklara rağmen güç şartlarda hizmet vermeye çalışıyor.

Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya, yaptığı açıklamada, Akçatekir'de yaklaşık 18 bin civarında hane bulunduğunu toplam nüfusun ise 3 bin 80 olduğunu belirterek, "Belediyemiz İller Bankası'ndan 3 bin80 kişiye gelen ödenek ile yaz aylarında 200 bini bulan nüfusa hizmet vermektedir. Belediyemizin bir önceki belediye başkanı döneminden yaklaşık 8 milyon TL borcu bulunmaktadır. İçme suyu ihtiyacımız Şeker Pınarı kaynağından elektrikli motopomplarla karşılanmakta olup elektrik parasının ödenmesinde zorluklar yaşıyoruz. 2009 yılından bu yana görevde olduğum süre içerisinde toplam 590 bin TL elektrik faturası düzenli olarak yatırıldı. 2009'dan önceki borçlardan dolayı elektrik konusunda sıkıntılar yaşamaktayız. İçme suyumuz bundan dolayı bu yıl gecikme ile verildi" dedi.

Beldenin coğrafi yapısının engebeli olması nedeniyle ağır kış şartlarında yolların bozulduğuna dikkat çeken Kılınçkaya, şunları söyledi:

"Belediyemizin greyder, silindir, kepçe gibi iş makineleri ve ekipmanımız bulunmamaktadır. Bu eksikliklerimizden dolayı sıkıntılar yaşamaktayız. Bu sıkıntıları aşmak için Adana Büyükşehir Belediyesi'nden 1 adet greyde, Seyhan Belediyesi'nden 1 adet çöp toplama aracı, ASKİ Genel Müdürlüğü'nden 1 adet kepçe, talebimiz üzere geçici olara tahsis edildi. Kendilerine yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Tüm bu imkansızlıklara rağmen pes etmiyoruz. Halkımıza imkansızlıklar ölçüsünde mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet etmeye çalışıyoruz."

Kışın bozulan yolların tamir ve bakımının yapıldığını, kasaplara tek tip elbise dağıtıldığını belirten Kılınçkaya, "Beldemiz kasap esnafının ahırları, belediyemizce belde dışına yaptırılan ahıra taşınmış olup çevreye pis koku yayılması ve sinek çoğalması önlenmiş, halkımızın hijyenik ortamda et tüketmesi sağlandı. Çöp toplama hizmetlerimiz düzenli olarak devam etmekte olup aksaklık olmaması için gece vardiyası kurulmuştur" diye konuştu.

AKÇATEKİR BELEDİYESİ İMKANSIZLIKLAR İÇİNDE HİZMET VERİYOR
AKÇATEKİR BELEDİYESİ İMKANSIZLIKLAR İÇİNDE HİZMET VERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 16:39:22
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 16:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?