1
Haziran
2024
Cumartesi
POZANTI - ADANA

İpekyolu turizmi hareketlendirdi

POZANTI'DAKİ

Çin'den başlayarak Anadolu üzerinden Avrupa'ya kadar uzanan tarihi İpekyolu'nun, Toros Dağlarının yamacındaki Adana'nın Pozantı ilçesinden geçen bölümünün turizme kazandırılması için gerçekleştirilen çalışmalar sonuç vermeye başladı.

Pozantı Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve dağ oteli Pendosis Tatil Köyü'nün öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, yöreye gelen tatilciler, İpekyolu yürüyüşü yapmadan ilçeden ayrılmıyorlar. Son olarak, çevre il ve ilçelerden Pendosis'e gelen tatilciler, tarihi yolda yürüyüş yaparak, yüzlerce yıl öncesinin izlerini görme fırsatı buluyorlar.

Pendosis Tatil Köyünde, Drogsan İlaç Firmasının düzenlediği bilimsel toplantının katılımcıları, otel oraklarından Süreyya Kayar'ın öncülüğünde, tarihi İpekyolu'nda yürüyüş yaptılar.

Adana, Gaziantep ve Mersin'den gelen konuklar, İpekyolu'nun Pozantı-Yanıkhan güzergahında, çam ormanlarının arasında gerçekleştirilen yürüyüş sırasında bol oksijen depoladılar.

Yürüyüşe katılan yaklaşık 70 kişilik grup, İpekyolu'na 150 metre mesafesinde Kurtuluş Savaşı yıllarının mevzilerini de gördüler. Katılımcılar, buranın da aslına uygun olarak restore edilmesi halinde yörenin turizmden önemli bir pay alabileceği görüşünü savundular.

POZANTI'DAKİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2011 Pazar 11:43:04
Güncelleme :28 Şubat 2011 Pazartesi 01:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?