18
Mayıs
2024
Cumartesi
POZANTI - ADANA

Menzin Köprüsü açıldı

Mersin’in Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerini Adana’nın Pozantı İlçesi’ne bağlayan Kenzin Köprüsü trafiğe açıldı.

50 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde olan ve 4 ayak üzerine inşa edilen Kenzin Köprüsü’nün açılışına Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin Milletvekili Saffet Benli, Çamlıyayla Kaymakamı Aslan Avşarbey, Mersin Orman Bölge Müdürü Nihat Öz, Çamlıyayla Belediye Başkanı Yusuf Öncalır, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Orman Bölge Müdürü Nihat Öz, Bölge Müdürlüğü olarak sadece bu bölgede son 20 yılda 25 bin hektar genç orman tesis ettiklerini belirterek, 40’ın üzerinde farklı noktada da altyapı çalışması yaptıklarını kaydetti. Kenzin Köprüsü’nün bu çalışmalardan sadece bir tanesi olduğuna dikkat çeken Öz, "Bu yıl yatırım olarak, 94 kilometre orman yolu, 120 kilometre sanat yapısı, 100 kilometre üst yapı, 35 metre de köprü yapıyoruz. Bu köprülerin haricinde 3 değişik noktada daha köprü yapıyoruz. Burada açılışını yaptığımız Kenzin Köprüsü, Orman Bakanlığı’nın orman içine yaptığı en büyük köprü durumunda. Bu yolu ilerde köy grup yolu olarak da düşündüğümüz için sadece orman geçişine imkan veren bir köprü olsun istemedik. Bunun için yatırımı büyük yaptık. Bu köprünün bize maliyeti, yollar dahil, 1 trilyonun üzerinde’’ dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Saffet Benli ise, 3 Kasım’dan sonra Türkiye’de çok şeyin değiştiğinin altını çizerek, asfaltlama işlerinin yüzde 85 oranında tamamlandığını, bu hizmetlerden Çamlıyayla İlçesi’nin de nasibini aldığını ifade etti. Benli, "Yolların genişletilmesi, köprülerin yapılması sayesinde hiç sorun olmaz. Çünkü Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Burada 25 milyar dolarlık bir gelir var’’ diye konuştu. Benli, köprünün trafiğe açılmasıyla 20 kilometrelik tasarruf sağlandığını da sözlerine ekledi.

Çamlıyayla Kaymakamı Aslan Avşarbey ise, bu köprünün sadece ırmağın 2 yakasını birbirine bağlayan bir köprü olmayacağını, Tarsus ile Çamlıyayla arasındaki gönülleri de birbirine bağlayacağını söyledi.

Köprü açılışında misafirlere yöresel sıkma ve ayran ikram edilirken Milletvekili Saffet Benli, Orman Bölge Müdürü Nihat Öz ve Çamlıyayla Kaymakamı Aslan Avşarbey köylülerle birlikte davul zurna eşliğinde halay çektiler.

MERSİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 14:17:58
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 14:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?